UFC gaat vechtende Tamagotchis uit geven via Flow-platform

Dapper Labs, het bedrijf achter CryptoKitties, heeft een samenwerking aangekondigd met de Ultimate Fighting Championship (UFC). Dit volgens een persbericht op dinsdag 25 februari gepubliceerd werd.

Volgens het bericht gaan de bedrijven samenwerking voor de ontwikkeling van “een nieuwe digitale ervaring” voor UFC-fans, inclusief mogelijkheden om verzamelobjecten van het merk UFC te bezitten, te onderhouden en te verhandelen op het Flow-platform van Dapper Labs.

Het Flow-platform

Het Flow-platform aangekondigde blockchain-project van Dapper Labs, dat het bedrijf omschrijft als een ontwikkelaarvriendelijk platform voor het bouwen van blockchain-apps, games en digitale bezittingen. Het bedrijf gaf aan dat het vóór 2021 Flow gaat lanceren, met de ontwikkeling van UFC-verzamelobjecten vanaf dit kwartaal.

De woordvoerder van Dapper Labs gaf aan toe dat Flow enorme belangstelling’ heeft gezien van organisaties en individuen in muziek, amusement en sport.

Vechtende Tamagotchis

Het platform stelt fans in staat om gegamificeerde “tokenized representaties van hun favoriete vechters” te bezitten die op Tamagotchis lijken, met fans die in staat zijn om ze te trainen, te voeden, op te waarderen en te beheren, om in aanmerking te komen voor verschillende gewichtsklassen.

Dapper Labs benadrukte verder dat fans autonoom eigendom van hun tokens zullen krijgen en verklaarde:

“Geld uitgeven in Flow-apps is meer als het verzamelen van sneakers of handschoenen, die je op elk moment op eBay kunt verkopen, in plaats van geld uitgeven in videogames.”

Dapper Labs en UFC geïntroduceerd door Endeavour

De samenwerking kwam tot stand na een introductie van Endeavour, een investeerder in Dapper Labs. Endeavour gaf aan dat de UFC “open stond voor nieuwe technologieprojecten en geïnteresseerd was in het verdiepen van fanrelaties.”

Senior vice-president van UFC voor wereldwijde consumentenproducten, Tracey Bleczinski, verklaarde:

“De UFC is verheugd om samen te werken met Dapper Labs, om een ​​nieuwe vorm van digitale verzamelobjecten aan onze wereldwijde fanbase aan te bieden. UFC trots om een innovator te zijn in sporttechnologie en Flow is een andere manier om onze fans de beste entertainmentervaring te bieden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!