Regering Finland weet niet wat zij met 1.666 in beslag genomen Bitcoins moeten doen

Hoewel sommige regeringen de Bitcoins (BTC) verkopen die in beslag zijn genomen door wetshandhavingsacties, moet Finland nog beslissen wat te doen met zijn in beslag genomen BTC.

De Finse douane heeft naar verluidt al jaren geleden beraadslaagd over wat te doen met 1.666 in beslag genomen Bitcoins van drugscriminelen.

Zoals gemeld door de nationale publieke omroep van Finland op 25 februari, wil de Finse douane de geconfisqueerde Bitcoins niet veilen omdat de cryptocurrency in de handen van criminelen zou kunnen worden teruggegeven.

Enorme stijging

Volgens het rapport was de hoeveelheid geconfisqueerde Bitcoin ten tijde van de inbeslagname minder dan €700.000 waard. Dit is echter op het moment van schrijven al bijna €15 miljoen geworden.

De autoriteit was aanvankelijk van plan om de fondsen in 2018 te veilen, maar dit ging vanwege bovengenoemde reden niet door.

Pekka Pylkkänen, hoofd financiën bij de Finse douane, zei dat cryptocurrencies, zoals Bitcoin, voornamelijk worden gebruikt voor illegale praktijken:

“Vanuit ons oogpunt houden de problemen specifiek verband met het risico van het witwassen van geld. De kopers van cybercurrency gebruiken ze zelden voor normale activiteiten.”

Afgezien van het houden van bijna €15 miljoen aan Bitcoin, heeft de Finse douane ook een aantal in beslag genomen altcoins, ter waarde van miljoenen euro’s, in bezit, aldus het rapport.

Amerika loopt $1,7 miljard mis

Ondertussen lijken andere landen over de hele wereld niet zo bezorgd over het nemen van winst uit het hodlen van Bitcoin. Op 18 februari heeft de Marshals Service van de Verenigde Staten nog een partij Bitcoin verkocht die tijdens haar handhavingsoperaties in beslag is genomen. Volgens gegevens die zijn verzameld door de bekende crypto-industrie Jameson Lopp, hebben de Amerikaanse Marshals meer dan $1,7 miljard misgelopen door de in beslag genomen Bitcoin te vroeg te verkopen.

Het bureau heeft ruim 180.000 Bitcoins in beslag genomen en verkocht, volgens de gegevens van Lopp.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!