Vitalik Buterin Ethereum 2.0

Vitalik Buterin, mede-oprichter Ethereum, spreekt met Cointelegraph over Ethereum 2.0

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Gisteren werd er een exclusief interview met Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum (ETH), geplaatst op Cointelegraph. In dat interview, dat gehouden werd op de Standford Blockchain conference op 19 februari, besprak Buterin Ethereum 2.0.

Fase 0

Buterin legde uit dat de belangrijkste ontwikkeling voor ETH 2.0, in de loop van dit jaar, de lancering van fase 0 is.

Hij zei:

“Fase 0 is de eerste fase van de lancering van Ethereum 2.0. Hiermee komt het proof-of-stake netwerk vrij, dat dit jaar online komt.”

Over de exacte release datum zei hij het volgende:

“Er wordt momenteel veel geoptimaliseerd omtrent fase 0, die we de komende maanden zullen blijven verfijnen.”

Hij gaf verder aan dat Ethereum 2.0, na de lancering van fase 0, zal beginnen als een onafhankelijk PoS-netwerk. Dit heeft als doel om het PoS-systeem langzaam te laten starten om zo de mogelijkheden in de loop van de tijd te bewijzen.

Hij legde uit:

“Ethereum 2.0 begint zonder toepassingen en heeft een klein aantal validators.”

Fase 1

Buterin merkte op dat fase 1 als volgende wordt gestart, waardoor sharding mogelijk wordt. Volgens een blogpost van ETH 2.0 testnet-client Prysmatic Labs, zal ETH 2.0 een centrale blockchain bevatten die bekend staat als de Beacon Chain. Dit coördineert alle 64 zijketens die shards worden genoemd.

De post legt uit dat elke shard fungeert als een volledig PoS-systeem. In plaats van alle netwerktransacties te verwerken, verwerkt elke node alleen transacties voor een bepaalde shard.

Indien correct geïmplementeerd, zou sharding een oplossing bieden voor het schaalbaarheidsprobleem van Ethereum, zonder de veiligheid en het gedecentraliseerde karakter van het netwerk in gevaar te brengen.

Buterin merkte op dat zodra het ETH 2.0-netwerk volledig robuust wordt, Ethereum 1.0 in het 2.0-systeem zal fuseren en de overgang zal voltooien.

Ethereum ontwikkeling gaat ook gewoon door

Buterin merkte ook op dat, terwijl ETH 2.0 wordt getest en ontwikkeld, er nieuwe schaaloplossingen worden ontwikkeld die compatibel zijn met Ethereum en in staat zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen op te lossen. “Optimistic Rollups” zijn bijvoorbeeld layer-2 constructies, waarmee smart contracts kunnen worden opgeschaald.

Mede-oprichter en hoofdwetenschapper bij Offchain Labs, Edward Felten, vertelde Cointelegraph dat haar product, Arbitrum Rollup, nu live op het testnet staat. Arbitrum is het eerste Rollup-systeem voor algemene smart contracts.

Felten legde uit:

“Offchain Labs probeert op te schalen en de prestaties te verbeteren, en de kosten van smart contracts op Ethereum te verlagen op een manier die compatibel is met bestaande Ethereum-blockchains.”

Volgens Felten kunnen de legacy-applicaties die zijn geschreven als Smartity smart contracts worden ingevoerd in de Arbitrum tool chain. Dit creëert een aangepaste zijketen voor ontwikkelaarstoepassingen, maar de beveiliging voor deze toepassingen zijn verankerd op de Ethereum-hoofdketen.

Hij zei:

“Er is een groep deelnemers in de applicatie die samenwerken om de applicatie te bevorderen. Dit wordt echter gecontroleerd op de Ethereum-hoofdketen, om ervoor te zorgen dat de beveiliging daar is verankerd. We verplaatsen bijna al het werk van de hoofdketen naar de deelnemersapplicatie, wat eigenlijk gewoon gewone computers zijn, die geen deel uitmaken van de Ethereum-keten.”

Op de vraag of een oplossing zoals ETH 2.0 nodig is met de aanwezigheid van Arbitrum, zei Felten:

“We hopen dat Ethereum 2.0 de verwachte voordelen biedt voor Layer 2-oplossingen, zoals die van ons, maar we wachten er niet op.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN