Ripple

CryptoNL Trading Advice: XRP koers analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Jullie konden stemmen op welke munt jullie geanalyseerd wilden hebben in de Telegram chat van CryptoBenelux. Uit die poll kwamen 3 munten uit, namelijk XRP, XTZ en ETH. Omdat ik vorige keer al XTZ gedaan heb en omdat Ethereum (ETH) al vaak aan bod is gekomen, heb ik voor een XRP koers analyse gekozen.

LET OP! Dit is geen financieel advies!

Daggrafiek XRP

Bron: TradingView

Na een mooi begin van de maand hebben we de afgelopen dagen een retrace ondergaan waarbij de EMA-200 telkens als support heeft gediend.

Als we kijken naar de VPVR dan bevestigd dit het support op de EMA-200 ook, en lijkt dit level geclaimed te zijn om wellicht de weg naar boven te vervolgen. De korte EMA’s (8 en 21) staan nog in het voordeel van de bulls en de langere EMA’s (55 en 100) lopen geleidelijk omhoog.

Kijken we naar de RSI dan begeeft deze zich onder de EMA-12, welke als weerstand kan gaan dienen. Ook zien we dat de RSI is gebounced van de 50-lijn en weer de weg omhoog aan het opzoeken is.

Voor de daily hou ik zelf de volgende levels in de gaten als main support of weerstand;

Support levels

  • 0.2700
  • 0.2331

Weerstand levels

  • 0.3378
  • 0.3818

4-uur-grafiek XRP

Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek is mooi te zien dat we hier ook support krijgen van de EMA-200. De EMA-100 ligt boven de koers en zou als een weerstand kunnen functioneren. Maar kijken we naar de kortere EMA’s dan lijken die bullish te willen draaien en wanneer dit gebeurt verwacht ik niet heel weerstand van de EMA-100.

Zouden we een orderblock intekenen dan hebben we daar ook een succesvolle retest van gehad vandaag. De S/R flip script op TradingView toont ons ook dat weerstand geflipt is naar support. Dit kunnen wij herkennen aan de kleur die veranderd van de stippellijn.

Er is dus behoorlijk wat influence van diverse indicatoren die daar support aangeeft, en de verwachting is dan ook dat dit behoorlijk sterk zal zijn.

Op de RSI is er na de doorbraak van de EMA-12 direct een succesvolle retest geweest van de RSI op de EMA. De EMA ijkt ook hier zijn weg naar boven gevonden te hebben. Wanneer we door de 50-lijn heen breken verwacht ik dat de koers daar best eens leuk op kan reageren middels een stijging.

Ook de MACD heeft een bullish crossover gemaakt maar zit nog wel onder de 0-lijn en ik zou hem graag erboven willen zien.

Conclusie

Mijn verwachting is dat we de komende uren/dagen nog wel wat stijgingen gaan zien. Ik zit zelf momenteel in een long positie met een uiteindelijke target van 0.2853, hier loopt de EMA-100 op de 1 uur grafiek.

Wanneer we aankomen bij het 1ste weerstandsniveau op 0.3378 gaan we bekijken of we die kunnen flippen of niet.

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN