Laatste Crypto Nieuws

Belgische toezichthouder, FSMA, update haar zwarte lijst van crypto-bedrijven

De Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft haar zwarte lijst van cryptocurrency-gerelateerde websites bijgewerkt die verband houden met frauduleuze activiteiten. Dit volgens een aankondiging die op vrijdag 21 februari gedeeld werd.

De FSMA bracht de update uit naar aanleiding van een aantal klachten van Belgische gebruikers die frauduleuze aanbiedingen van investeringen in digitale valuta hadden ontvangen. Na de laatste revisie bevat de lijst van de FSMA nu in totaal 141 websites die cryptocurrency-gerelateerde diensten aanbieden.

Tijdens deze laatste update werden de volgende sites op de lijst gezet:

  • https://www.man-investments.com
  • https://www.mgclogic.com
  • https://www.mycoin-banking.com

Zie de volledige lijst hier!

De FSMA waarschuwde verder dat de lijst is gebaseerd op klantrapporten en de eigen bevindingen van het bureau, wat betekent dat het niet alle crypto-gerelateerde bedrijven omvat die mogelijk illegaal in België actief zijn.

Eerder gaf de FSMA soortgelijke waarschuwingen uit aan cryptocurrency-investeerders, waarin werd aangegeven dat ze op hun hoede moeten zijn voor bedrijven die beweren dat ze autorisaties van toezichthoudende autoriteiten hebben. De toezichthouder gaf toen het volgende aan:

“Dit is een zeer vaak gebruikte techniek. Dit zijn echter vaak gevallen van identiteitsdiefstal. Vraag de FSMA gerust om de ontvangen informatie te bevestigen.”

In juni vorig jaar heeft de Belgische FOD Economie een website uitgerold om het bewustzijn te vergroten van de risico’s van investeringen in crypto. Destijds hadden Belgische investeerders een verlies van €2,2 miljoen aan crypto-fraude in 2018 gemeld aan de FOD.

De FOD zei dat dit “slechts het topje van de ijsberg” was, aangezien slechts 4% van de gevallen was gemeld. Volgens hun schattingen verliezen beleggers in België elk jaar ongeveer €130 miljoen aan crypto-fraude.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie