Bitcoin ETF

Enigma schikt met de Amerikaanse SEC over niet-geregistreerde ICO uit 2017

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteren een schikking aangekondigd met een niet-geregistreerde ICO uit 2017, genaamd Enigma.

De SEC ging achter Enigma aan voor zijn ICO van 2017 en noemde de kapitaalverwerving als een niet-geregistreerde aanbieding van effecten, aldus de toezichthouder.

De Enigma ICO

Enigma haalde $45 miljoen op met de verkoop van zijn ENG-token, waarmee de ICO-verkoop in september 2017 werd afgerond. Ongeveer één jaar na zijn ICO werkte de gedecentraliseerde internetprivacyoplossing zelfs samen met Intel voor onderzoek en ontwikkeling van technische privacy.

Volgens zijn recente verklaring heeft de SEC ENG-tokens als effecten geclassificeerd en erop gewezen dat de commissie van Enigma, tijdens de ICO, geen aanvraag voor zijn tokens heeft ontvangen.

De schikking

Enigma schikte met de SEC en stemde in om:

“Fondsen terug te sturen naar benadeelde beleggers via een claimproces, haar tokens te registreren als effecten, periodieke rapporten in te dienen bij de SEC en een boete van $500.000 te betalen.”

In antwoord op het verzoek van Cointelegraph voor duidelijkheid over de terugbetalingen door investeerders, verwees een vertegenwoordiger van SEC naar pagina vijf van zijn order over de procedure.

Volgens dit bevel hebben ENG-kopers het recht om een ​​terugbetaling met rente te vragen. Degene die echter tevreden zijn met hun investering zal echter in staat zijn om hun ENG-tokens te houden.

De reactie van de SEC

John Dugan, Associate Director voor handhaving bij SEC Boston, zei het volgende in de verklaring:

“Alle beleggers hebben het recht om bepaalde informatie van emittenten te ontvangen in verband met een aanbod van effecten, of het nu om meer traditionele activa of om nieuwe gaat.

De oplossingen in het bevel van vandaag bieden ICO-beleggers de mogelijkheid om compensatie te krijgen en beleggers de informatie te geven waarop zij recht hebben bij het nemen van investeringsbeslissingen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN