COVID-19 tests

Coronavirus door China gevolgd via apps als WeChat en Alipay

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Hubei, de Chinese provincie die het epicentrum is van de Coronavirus uitbraak, liet zijn regering op 18 februari een rapport publiceren met details over de maatregelen die zijn genomen om de ziekte te bestrijden.

In het rapport werd bekendgemaakt dat ze zowel offline als online aankopen van koortsgeneesmiddelen volgden om hulpverlening te organiseren. Het virus blijft namelijk nog slachtoffers maken en het lijkt er niet op dat de virus zich vertraagd.

Ambtenaren hebben daarom maatregelen genomen om de uitbraak beter te beheersen, omdat deze personen de dodelijke ziekte kunnen behandelen. Medische instellingen en apotheken zijn nu genoodzaakt om bij mensen die medicijnen kopen naar hun ID te vragen.

Naast nieuw vastgestelde maatregelen begon de regering een onderzoek om de volledige omvang van de uitbraak te begrijpen. Zoals ambtenaren onthulden:

“Sinds 20 januari is er een uitgebreid onderzoek verricht naar patiënten met koorts die door verschillende medische instellingen worden behandeld en degenen die geneesmiddelen tegen koorts en hoest hebben gekocht via fysieke drogisterijen of online. Deze informatie inclusief de tijd, naam, burgerschapsnummer, huidig woonadres en telefoonnummer zijn opgeslagen. Verificatie, follow-up testen, isolatie en behandeling zijn georganiseerd.”

Hoewel Alipay en WeChat nog niet zijn genoemd, is het logisch dat vooral online aankopen van medicijnen via deze apps zijn gemonitord.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN