Bitcoin koers

CryptoCaBital: gaat de Bitcoin koers weer omhoog?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De afgelopen dagen heeft de Bitcoin (BTC) koers een correctie van zo’n 10% gehad. Het is natuurlijk leuker als de prijs alleen maar omhoog gaat, maar voor een gezonde structuur van de markt zijn deze correcties belangrijk en zelfs noodzakelijk. Zolang belangrijke levels behouden worden blijven we gewoon bullish en zijn de correcties of ‘dips’ om te kopen. Zie de correcties dus als iets positiefs, want het biedt nieuwe instapkansen in de markt.

BTC/USDT (Bitcoin)

In onze vorige Bitcoin koers update (2 weken geleden) hadden wij de groene zone als potentiële bounce zone gegeven. Dit was een perfect instapmoment geweest, mocht je toen nog geen positie in Bitcoin hebben. Deze zone had mooie ‘confluence’ van zowel de vorige high als de 0.618 en 0.705 fibonacci levels. Op dit moment lijken we een higher low gemaakt te hebben en dat is een bullish signaal.

Bitcoin koers 18 januari
Bron: TradingView

Bullish scenario

Als we naar het bullish scenario kijken zullen we vanaf hier een stijging gaan maken richting de vorige high op ongeveer 10.500 dollar, om die vervolgens te breken en een nieuwe high neer te zetten. Mocht dat gebeuren gaan we de bullish trend omhoog vervolgen.

Bitcoin bullish scenario
Bron: TradingView

Bearish scenario 1

Als we kijken naar het bearish perspectief kunnen we twee scenario’s schetsen. Vanaf hier zouden we, net als bij het bullish scenario, omhoog bewegen richting de vorige high op 10.500 dollar. Het verschil met het bullish scenario is dat we in het bearish scenario geen higher high gaan zetten en de resistance afwijzen, om vervolgens een diepere correctie tegemoet te gaan, zoals aangegeven op de chart.

Bearish scenario 1
Bron: TradingView

Bearish scenario 2

In het tweede scenario gaan we vanaf de huidige prijs alsnog door de support zakken om vervolgens een lower low neer te zetten. Dit is het meest ongunstige scenario en wil je als bull zijnde eigenlijk niet zien.

Bearish scenario 2
Bron: TradingView

Conclusie

De Bitcoin koers ziet er momenteel dus zeker niet verkeerd uit. De kans dat we richting de 10.500 dollar gaan bewegen achten we groter dan de kans dat we de support op de korte termijn gaan breken. Wel is het verstandig om rond de 10.500 dollar wat winsten te nemen, mochten we daar komen.

Vond je deze analyse nou tof en ben je benieuwd naar meer analyses van CryptoCabital? Join hun dan op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN