UEFA blockchain technologie

UEFA gaat tickets uitgeven via blockchain technologie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Voetbalfans in Europa zullen toegang krijgen tot blockchain technologie dankzij een nieuw initiatief van de Union of European Football Associations (UEFA).

Volgens een aankondiging van 17 februari zal de UEFA meer dan een miljoen kaartjes voor voetbalwedstrijden distribueren, via een mobiele applicatie, doormiddel van blockchain technologie. De organisatie beweert dat dit nieuwe ticketingsysteem “toegang tot het stadion soepel, veilig en zeker zal maken.”

De nieuwe mobiele ticketing-oplossing is bedoeld om het dupliceren en repliceren van tickets te voorkomen door “QR-codes die alleen worden geactiveerd door Bluetooth, zodra de fan in de buurt van het stadion is.” De app kan eind mei worden gedownload voor zowel Android- als iOS-apparaten.

De UEFA zei het volgende:

“Fans die UEFA EURO 2020-tickets hebben gekocht tijdens de verkoopfase in december 2019 en latere verkoopfasen dichter bij het toernooi, ontvangen hun tickets als mobiele tickets via de UEFA EURO 2020-app voor mobiele tickets. De app kan eind mei 2020 worden gedownload voor Android- en iOS-telefoons. Mobiele tickets worden uiterlijk zeven dagen voor de wedstrijd in de app afgeleverd. In totaal verwacht de UEFA meer dan een miljoen mobiele tickets te leveren aan fans in alle 51 wedstrijden.”

De UEFA verklaarde ook dat digitale ticketing het papierverbruik zal verminderen en handiger is voor voetbalfans:

“Supporters die‘ Volg mijn team ’-tickets kopen, ontvangen hun mobiele tickets pas nadat hun team zich heeft gekwalificeerd voor een specifieke wedstrijd. De mogelijkheid om mobiele tickets te leveren aan fans dicht bij de wedstrijddag zal de fanreis aanzienlijk verbeteren, omdat fans niet langer verplicht zijn om ticketafhaalpunten te bezoeken om ticketvouchers in te wisselen.”

Het initiatief bouwt voort op de succesvolle implementatie van het mobiele ticketingsysteem in augustus 2018 voor de UEFA Super Cup-voetbalwedstrijd tussen Real Madrid en Atletico Madrid in Tallinn, Estland.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN