Braziliaanse crypto-beurzen zijn slachtoffer van gebrek aan goede regulering

Wetgevers in Brazilië hebben steun gekregen om de cryptomarkt te reguleren na beschuldigingen van fraude bij Atlas Quantum, Zero10 en Trader Group vorig jaar. Dit volgens een artikel dat vandaag op Bitcoin.com verscheen.

Regulering in Brazilië

Omdat Brazilië op dit moment geen specifieke wet heeft om met crypto om te gaan, vallen alle beurzen onder de bevoegdheid van Normative Instruction No. 1888 uitgegeven door het Department of Federal Revenue. Alle bedrijven die crypto-transacties in Brazilië uitvoeren, moeten deze melden of lopen risico op een een boete, variërend van 500 BRL tot 1500 BRL, of van 107 tot 321 EUR.

Beide huizen van het Nationale Congres van Brazilië bekijken voorstellen om de crypto-industrie van het land te reguleren. Een speciale commissie analyseert en herziet een dergelijke motie, Bill 2303/2015. Ondertussen herziet de Senaat twee andere wetsvoorstellen, PL 3825/2019 en PL 3949/2019. Vanaf februari 2020 is er geen specifieke wetgeving vastgesteld om voorschriften vast te stellen voor de cryptocurrency-markt in Brazilië.

De eerste slachtoffers zijn gevallen

Als gevolg hiervan heeft Bitcoin.com gemeld dat twee belangrijke cryptocurrency-beurzen in het land zijn gesloten vanwege dreigingen met zware boetes en de onmiddellijke gevolgen van de regelgeving.

Acesso Bitcoin was één van de beurzen die vrijwillig hun deuren sloot. Mede-oprichter Pedro Nunes werd geciteerd door crypto nieuws website Portal do Bitcoin:

“Nadat de Federal Revenue Service deze regels had ingevoerd, merkten we een aanzienlijke daling van het handelsvolume. We zijn ook van mening dat de markt is afgekoeld voor kleinere beurzen.”

Latoex, een andere crypto-beurs in Brazilië, heeft vergelijkbare problemen. Het bedrijf loopt het risico om een boete van 100.000 Braziliaanse real (ongeveer €21.000) te krijgen als het niet voldoet aan een opschorting bevel van de Braziliaanse Securities and Exchange Commission.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!