Bitcoin daling

Bitcoin koers daling is minder erg dan dat gedacht wordt

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zoals we allemaal wel hebben meegekregen is de Bitcoin (BTC) koers onder de $10.000 gedoken. Nu is het echter zo dat een prominente analist opgemerkt heeft dat dit neerwaartse momentum wellicht niet zo lang zal gaan duren.

Dit omdat het geen verandering van de trend op de hogere timeframes is en dat de bears momenteel vechten tegen oversold omstandigheden.

Als deze mogelijkheid geldig blijkt te zijn, zou de Bitcoin koers snel een sterke opwaartse beweging kunnen zien die wordt gevoed door overleveraged shortposities, die de koers terug kan leiden naar boven de $10.000.

Op het moment van schrijven, handelt Bitcoin tegen een koers van $9.630, wat een opmerkelijke daling betekent van de dagelijks hoogtepunt van iets meer dan $10.000 die gisteren nog werd genoteerd.

Bitcoin koers 17 februari 2020
Bron: TradingView

Pullback gezond en te verwachten

Op de korte termijn kan BTC echter wat meer opwaarts momentum beginnen te zien, omdat de oversold omstandigheden op de lagere tijdframes aantonen dat bears vechten tegen een stevige uptrend die nog steeds intact is.

Mr. Anderson, een prominente cryptocurrency-analist, sprak over deze bullish mogelijkheid in een recente tweet, waarin hij beweert dat een Countertrend-algoritme aantoont dat deze voortdurende pullback zowel gezond als te verwachten was. Hij zei:

“BTC Countertrend: deze High Time Frame (Daily) Countertrend Algo toont ons dat een pullback zeker voorspelbaar en gepast was. Het is echter waarschijnlijk van korte duur (geen verandering van de HTF-trend), omdat bears snel moet werken om oversold omstandigheden op de lagere tijdframes te voorkomen.”

Als de $9.500 gehouden wordt, kan BTC stijgen naar $10.200

Op de korte termijn is het absoluut noodzakelijk dat de bulls de crypto boven de $9.500 houden om de bullish mogelijkheid van de heer Anderson geldig te houden.

HornHairs, een andere prominente handelaar op Twitter, sprak over dit niveau en legde uit dat een stevige verdediging ervan BTC in staat zou kunnen stellen om tot $10.200 te stijgen.

Hij zei:

“BTC long: laatste pogingen om rond dit niveau te longen. Zal blijven punten tot 9.5k gebroken wordt op de daily close. De trend spelen totdat deze breekt.

Nog een keer, deze keer in eerdere consolidatiehoogten.”

Hoe Bitcoin reageert op de uitbreiding van het neerwaartse momentum dat eerder vandaag plaatsvond, zou enig inzicht moeten geven in zijn korte-termijntrend.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN