Blockchain technologie

Forbes Fintech 50-lijst noteert 6 blockchain bedrijven

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Forbes heeft deze week zijn Fintech 50-lijst vrijgegeven en er staan maar liefst zes blockchain-bedrijven in de top 50 van de beste financiële technologie-bedrijven. Dit volgens het bericht op Forbes dat op woensdag 12 februari geplaatst werd.

Aangeduid met een “Blockchain & Bitcoin”-categorietag, vermeldde de media-outlet Axoni, Chainalysis, Coinbase, Everledger, Makergar en Ripple in de top 50 fintech-lijst voor 2020.

Andere kanshebbers op de lijst waren bedrijven zoals Plaid, Opendoor en Limonade, respectievelijk ingedeeld onder betalingen, onroerend goed en verzekeringen.

Van de zes blockchain- en crypto-gerelateerde categorieën stond crypto exchange Coinbase op nummer 1 als het gaat op de grootste liquiditeit, met $525 miljoen. Ripple kwam op de tweede plaats met $293 miljoen. Everledger noteerde de kleinste financieringsbasis onder beursgenoteerde cryptobedrijven, met $20 miljoen.

Forbes merkte drie overeenkomsten op voor de 50 beursgenoteerde fintech-bedrijven met betrekking tot aandeelhouderschap, locatie en diensten. Forbes zei het volgende:

“Een aantal dingen die al onze Fintech 50 2020-keuzes gemeen hebben: het zijn particuliere bedrijven met vestigingen of klanten in de VS, en ze maken het gemakkelijker, sneller en goedkoper om financiële diensten te gebruiken.”

Van de 50 genoemde bedrijven hebben er maar liefst 48 hun thuisbasis in de VS. De twee resterende fintech-spelers zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN