Leverage trading

Coinbase gaat weer margin trading aanbieden

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Coinbase, de grootste cryptocurrency-beurs in de VS, gaat weer beginnen met het lenen van geld aan handelaren en sluit zich aan bij een groeiend aantal beurzen die trading met hefboomwerking aanbieden. Dit volgens een blogpost van Coinbase die gisteren gedeeld werd.

De in San Francisco gevestigde beurs zei dat de nieuwe “margehandel”-functie tot drie keer of “3x” hefboomwerking biedt voor individuele beleggers in 23 Amerikaanse staten. De hefboomwerking is ook beschikbaar voor institutionele handelaren in 44 staten en negen landen. De 3x leverage komt overeen met het vorige marge-aanbod van Coinbase uit 2017.

Coinbase, onder leiding van CEO Brian Armstrong, bood destijds kort margehandel aan, maar stopte de service later in het jaar. De heropleving van Coinbase komt wanneer de concurrentie tussen de crypto-beurzen toeneemt en de grootste spelers zich inspannen om klanten en transactievolumes aan te trekken met nieuwe vermeldingen van digitale tokens en functies, meer leverage en veiligere bewaaropties.

Coinbase zei het volgende:

“Marge is één van onze meest gevraagde functies.”

Verschillende grote niet-Amerikaanse beurzen, waaronder Binance, BitMEX en Deribit, bieden een hefboomwerking van 100x (of meer) op futures-contracten en andere derivaten, maar veel van die aanbiedingen zijn niet toegankelijk voor Amerikaanse klanten. Hoewel Amerikaanse handelaren hefboomwerking kunnen krijgen op de CME en de Bakkt-divisie van Intercontinental Exchange, hebben die beurzen speciale accounts nodig om in commodities te handelen.

Hoe gaat het nieuwe aanbod van Coinbase werken?

Handelaren kunnen bijvoorbeeld $100 neerleggen en tot $200 aan Bitcoin lenen van beurs voor handel, waardoor de potentiële omvang van de trade wordt verhoogd tot $300 aan Bitcoin. Als de koers van Bitcoin met 33 procent stijgt, zouden handelaren hun oorspronkelijke investering verdubbelen tot $200, maar als de prijs met 33 procent daalt, worden ze uitgestopt.

In de blogpost zei Coinbase dat het geleende geld kan worden gebruikt om andere cryptocurrencies te verhandelen, naast het verdrievoudigen van een enkel digitaal activum zoals Bitcoin (BTC). De beurs zei:

“Indien ingezet als onderdeel van een verantwoorde handelsstrategie, verhoogt margehandel niet alleen uw positie in een specifieke transactie, maar kan ook helpen bij het diversifiëren van uw portfolio, zodat u meerdere posities kunt afdekken of arbitreren zonder extra kapitaal te storten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN