Crypto

Trump’s nieuwe budget voorstel voor cryptocurrency-misdaden

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Met het nieuwe budgetvoorstel van president Donald Trump van $4,8 biljoen voor 2021 hoopt hij de geheime dienst opnieuw te consolideren met de Treasury Department om het onderzoek naar cyber- en financiële criminaliteit te verbeteren. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Terug naar het oude

De geheime dienst, opgericht in 1865, is opgericht als een afdeling binnen Treasury die belast is met het beschermen van de Amerikaanse valuta tegen namaakrisico’s. In 2002 werd de geheime dienst overgedragen aan het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Deze stap wil Trump nu terugdraaien.

Dit zal, zo beweert de administratie, “nieuwe efficiëntie creëren” bij het onderzoek naar financiële misdrijven, die zijn geëvolueerd en steeds moeilijker te bestrijden zijn:

“Technologische vooruitgang in de afgelopen decennia, zoals cryptocurrencies en de toenemende onderlinge verbondenheid van de internationale financiële markt, hebben geleid tot complexere criminele organisaties en hebben sterkere verbanden aangetoond tussen financiële en elektronische misdaden en de financiering van terrorisme en schurkenstaten.”

Het budgetvoorstel vermeldt verder cryptocurrencies in een discussie over de rol van Treasury’s Office of Terrorism and Financial Intelligence (TFI), die de afgelopen twee jaar al het volgende heeft bereikt:

“Sloot de stroming van miljarden dollars naar Iran af, verstoorde netwerken die het brutale Syrische regime toegang tot olie en financiering gaven, en uitgebreide sancties om Russische agressie en corrupte, aan het Kremlin gekoppelde oligarchen, te straffen.”

Financiering van terrorisme met cryptocurrencies voorkomen

In het document wordt verder opgemerkt dat de administratie voornemens is haar investering in economische instrumenten voort te zetten, die de belangen van het buitenlands beleid van Amerika kunnen bevorderen en nieuwe bedreigingen kunnen helpen bestrijden, zoals het gebruik van cryptocurrencies bij het witwassen van geld en bij de financiering van terrorisme.

De administratie van Trump voorziet dat Treasury and Secret Service, naast het Financial Crimes Execution Network (FinCeN), zich zal richten op de coördinatie van inlichtingendiensten, financiële instellingen en toezichthouders om de financiering van terrorisme te onderscheppen, schurkenstaten verantwoordelijk te houden en financiële misdaden te detecteren en af ​​te schrikken.

Nog niet in kannen en kruiken

De presidentiële begroting zal niet noodzakelijkerwijs een gelijkenis moeten vertonen met de uiteindelijke federale begroting, die zal worden besloten via een begrotingsresolutieproces in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat voorafgaand aan het nieuwe fiscale jaar dat begint op oktober 2020.

Het document speelt dus een grotendeels politieke rol en geeft het Congres de visie en prioriteiten van de administratie voor federale uitgaven voor verschillende programma’s in het komende jaar.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN