Lightning Network

Verdien Bitcoin met Blockstack’s Stacks blockchain

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Donderdag werd aangekondigd dat Blockstack, een startup die zich concentreert op het gedecentraliseerde-web, een consensusmechanisme uitrolt dat in essentie een nieuwe use case biedt voor Bitcoin (BTC).

Wanneer versie 2.0 van Blockstack’s Stacks blockchain uitkomt, moeten miners op het netwerk BTC plaatsen om een ​​block te minen. Die BTC wordt dan gedeeld met nodes die een kopie van het grootboek bijhouden.

Blockstack CEO Muneeb Ali zei het volgende tegen CoinDesk:

“We accepteren Bitcoin als de veiligste blockchain ter wereld. We accepteren een wereld waarin dit het geval zal blijven.”

Wat is Stacks blockchain?

De Stacks blockchain, die gegevens in de handen van de gebruikers wil leggen, is zo ontworpen dat apps kunnen worden gebouwd zonder centrale gegevensopslag. Apps kunnen aangeven waar gebruikersgegevens moeten worden gezocht en deze verwijzingen worden opgeslagen in de Stacks blockchain. STX-tokens zijn nodig om deel te nemen aan de keten.

Om spamming of Sybil-aanvallen te voorkomen, vereisen alle cryptocurrencies wat kosten voor het schrijven van nieuwe blocks. Bitcoin deed dit eerst door in wezen miners te verplichten elektriciteit te besteden om deel te nemen, met zijn Proof-of-Work (PoW) consensusmechanisme. Door van miners te eisen dat ze Bitcoin kopen en dat aan het netwerk overdragen om deel te nemen, denkt Blockstack dat het voldoende kosten heeft gevonden om kwaadwillende invoer te voorkomen.

Hoe werkt het?

Het nieuwe Proof-of-Transfer, of PoX genoemd in de nieuwe Blockstack-whitepaper waarin het mechanisme wordt beschreven, heeft twee soorten deelnemers: miners en stackers.

Het bedrijf beschrijft het als volgt:

“PoX kan helpen bij het oplossen van een bootstrapping-probleem voor nieuwe blockchains. Deelnamebeloningen in een afzonderlijke, potentieel stabielere, basiscryptocurrency kunnen een betere stimulans zijn voor het aanmoedigen van initiële participatie, dan het aanbieden van participatiebeloningen in een nieuwe cryptocurrency.”

Miners schrijven blocks en verdienen STX-tokens in ruil voor hun BTC, met een snelheid van 500 STX per block. Die BTC zal worden verdeeld onder de stackers, die een kopie van de blockchain zullen bewaren en ook zullen stemmen over welke versie van de chain miners zouden moeten minen.

Hij ging verder met:

“Proof-of-Transfer (PoX) is een voorgesteld ontwerp dat gebruikmaakt van Bitcoins Proof-of-Work (PoW) om nieuwe blockchains te lanceren, die verankerd zijn in de beveiliging van Bitcoin. Verder kan PoX prikkels geven om Bitcoin-beloningen te verdienen aan deelnemers van dergelijke nieuwe blockchains. Dergelijke Bitcoin-beloningen waren niet mogelijk vóór PoX. Deze beloningen kunnen mogelijk worden gebruikt voor use cases zoals consensusparticipatie, fondsen voor ecosysteemontwikkelaars, incentives voor specifieke spelers, enz.”

Om als stacker te dienen is echter niet goedkoop. Je hebt ongeveer $10.000 nodig om deel te nemen, zei Ali, maar net als andere ketens met vergelijkbare arrangementen hoeven gebruikers niet zoveel te hebben. Ze kunnen delegeren naar een service die de node onderhoudt, in ruil voor een akkoord om STX te vergrendelen in samenwerking met de node-operator.

Wat nieuw is bij PoX, is echter dat deelnemers in het netwerk de native token vergrendelen, maar niet de native token verdienen. Ze verdienen BTC.

Wat verdienen miners?

Minen op de Stacks blockchain zal mogelijk zijn met een normale internetverbinding en computer, zei Ali. Miners moeten alleen kijken naar de prijs van STX en de prijs van BTC om te beoordelen of voortgezette deelname aan hun risicoprofiel voldoet.

“In ons mining-proces kunnen de miners PoX-mining zo goed als een beurs modelleren. Dit zou in het begin een soort arbitragevoordeel moeten hebben, maar als alles goed gaat, zou dat verschil kleiner worden naarmate de participatie toeneemt.”

De inkomstenkansen van miners zullen ook stijgen wanneer Blockstack klaar is om zijn smart contract taal Clarity vrij te geven. Zodra miners het activeren, gaan ze smart contract kosten verdienen. Ali betoogt dat Stacks aantrekkelijk kunnen zijn voor ontwikkelaars die smart contracts willen gebruiken, omdat ze extreem nauwkeurige kostenplaatjes voor hun code kunnen krijgen.

Blockstack neemt niet deel aan mijnbouw. Het huidige plan, zei Ali, is dat zodra 20 mijnwerkers de nieuwe versie van de software activeren, Blockstack 2.0 live gaat. Miners blijven de uiteindelijke beslissingen nemen over upgrades op het netwerk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN