IBM patenten

IBM leider in patenten-markt in de Verenigde Staten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Techgigant IBM heeft zijn leiderschap op het gebied patenten in de Verenigde Staten versterkt, met meer dan 9.000 ontvangen patenten, waaronder kunstmatige intelligentie- (AI) en blockchain-patenten, in 2019.

Met de 9.626 patenten vastgelegd, werd IBM het bedrijf dat de meeste patenten in de VS ontving en de leider op de lijst voor het 27e opeenvolgende jaar. Dit volgens een artikel van media outlet Database Trends en Applications die op 4 februari gedeeld werd.

Van de 9.626 patenten, heeft IBM meer dan 1.800 patenten in AI, meer dan 2.500 patenten in cloudtechnologie vastgelegd en is het leider op het gebied van ontvangen blockchain-patenten.

In juli 2019 had IBM het aantal blockchain-patenten sinds 2018 in de VS verdrievoudigd. Dat maakte de groei van IBM in Amerikaanse patenten de grootste van 2018.

Destijds merkte Yuval Halevi, mede-oprichter van crypto en blockchain PR-bedrijf GuerillaBuzz, het volgende op:

“In slechts 1 jaar is het aantal IBM blockchain-patenten met 300% gegroeid. Wanneer één van de grootste bedrijven ter wereld (366.000 werknemers) zoveel van hun middelen besteedt aan de ontwikkeling van een blockchain-afdeling, zegt dit veel over het marktpotentieel.”

Onlangs ontving IBM een patent voor de ontwikkeling van een ‘zelfbewust token’ dat is ontworpen om gebeurtenissen van offline transacties te volgen en vast te leggen. Vorig jaar voegde IBM aan zijn stapel blockchain-patenten een applicatie toe die bedoeld is om de beveiliging van geautoriseerde blockchain-netwerken te verbeteren en een applicatie die zich richt op databasebeheer met onder andere blockchain.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN