digitale valuta

Centrale banken zullen bijeenkomen om digitale valuta te bespreken

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zes grote centrale banken zullen half april bijeenkomen om de ontwikkeling van digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te bespreken. Dit meldde The Japan Times op 6 februari.

De centrale banken van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Japan, Zweden en Zwitserland zullen bijeenkomen in Washington D.C. Dit zal gebeuren gedurende een conferentie van het Internationaal Monetair Fonds.

Gouverneurs van de ECB en centrale banken zullen bespreken hoe ze samen onderzoek moeten doen naar de mogelijke toekomstige introductie van digitale valuta en verdediging tegen cyberaanvallen, aldus bronnen.

Een directeur van de Bank of Japan zei dat centrale banken flexibel moeten reageren op snelle digitalisering. Hij voegde hieraan toe:

“In Japan hebben we nu geen plannen om digitale valuta’s van centrale banken uit te geven,” vertelde bestuurslid Takako Masai van BOJ donderdag tijdens een persconferentie in Nara.

Ook zei hij:

“Maar we moeten ons inspannen, zodat we klaar zijn om te reageren, voor het geval de vraag van het publiek naar digitale valuta van de centrale bank toeneemt.”

Volgens The Japan Times zal later dit jaar een rapport over de discussie gepubliceerd worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN