Bitcoin bull run

CryptoMichaël: De markt is los, maar waar gaan we heen?

De markt is los, zo lijkt het! Maar wat kunnen we verder verwachten van de komende maanden? Laten we kijken naar de grafieken. Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin (BTC) op $9,445.

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

De daggrafiek laat duidelijk zien dat er een opgaande trend bezig is. Deze trend is begonnen sinds de hogere bodem op $6,900 (begin januari 2020) en is nog steeds gaande. De Bitcoin koers vond een mooie steun op $8,200 en bewoog sindsdien verder richting een belangrijke weerstand, het $9,500 niveau.

Dit niveau is belangrijk vanwege het feit dat de koers hier meerdere malen steun op vond, gedurende de zomer van 2019. Mocht de koers hier doorheen breken, dan zijn de koersdoelen $10,400, $10,900 en mogelijk zelfs $11,900.

Kleine kanttekening; de koers maakt een potentiële negatieve divergentie. Ik zou hier niet te veel waarde aan hechten, behalve wanneer de koers onder het $9,000 niveau daalt. Wanneer die steun verloren wordt, dan kan er aangenomen worden dat dit een valide divergentie is.

6-uur-grafiek Bitcoin

Bitcoin koers 6-uur-grafiek
Bron: TradingView

De 6-uursgrafiek laat daarnaast ook een mooie opgaande lijn zien. Op $8,200 werd er een mooie steun gevonden, waarna de Bitcoin koers door ging richting de $9,500. Eenzelfde test is gebeurd op het $9,100 level, waarna de koers op dit moment probeert om de weerstand van $9,500 te doorbreken.

Zolang de koers boven $9,000 zich voortbeweegt (en zelfs $8,750 is nog goed), is er een opgaande trend gaande en is er geen reden om aan te nemen dat de koers hard gaat dalen. Een reden hiervoor is ook de halvering. Vele argumenten stellen dat de halvering al ‘priced in’ is. Een kijkje naar de geschiedenis.

Halvering van 2016

Bitcoin halvering 2016
Bron: TradingView

Een kleine vergelijking kan wel gemaakt worden, aangezien veel signalen op dezelfde koersen wijzen. De markt brak uit een dalende trend aan het einde van 2015. Dit gebeurde in een zeer krachtige parabolische beweging en is vergelijkbaar met de kracht van de beweging vorig jaar.

Sindsdien heeft de koers een steun gevonden in November 2015 en begon zijwaarts te bewegen. Dit lijkt zich nu weer te herhalen.

Echter, het meest interessant is de sterke uitbraak 50 dagen voor de halvering. Deze uitbraak wordt getypeerd door FOMO (fear of missing out). Bitcoin brak uit, voorafgaand aan het evenement, waarna er een top werd gevonden vlak voor het evenement en de koers weer naar beneden daalde.

Wil dat zeggen dat we zoiets weer gaan zien? Nee. Maar het is wel aannemelijk om te stellen dat een doorbraak van het $10,000 niveau weer voor eenzelfde FOMO kan gaan zorgen. Redenering is simpel; het $10,000 niveau is een sterk psychologisch niveau. Wanneer dat doorbroken wordt, zullen de media er weer over gaan praten en automatisch de halvering als argument toe gaan voegen. Dan komen er doorgaans weer nieuwe kopers de markt in en krijgen we hetzelfde effect als toen -> buy the rumor, sell the news.

Het concept wat inhoudt dat men de geruchten koopt (‘halvering zorgt voor sterke stijgingen etc’), waarna er vlak voor het evenement of rond het evenement een sterke daling komt, aangezien men zich realiseert dat de stijging buiten proportioneel is.

Het echte effect vindt pas plaats na de halvering, maar een dergelijke korte rally zou een aannemelijk scenario zijn.

Daggrafiek totale marktkapitalisatie cryptocurrency

Totale marktkapitalisatie cryptocurrency
Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie laat eenzelfde grafiek zien als de Bitcoin koers, maar toch is er één klein verschil. Waar Bitcoin nog moeite heeft om het $9,500 niveau te doorkruisen, daar heeft de totale marktkapitalisatie dit niveau ($245 miljard) al doorbroken en als steun bevestigd.

Daarnaast zijn soortgelijke testen te zien op het $218 miljard niveau voor steun. Mocht de marktkapitalisatie boven de $268 miljard komen, dan verwacht ik doorgang richting $302 en $350 miljard.

Hoe ziet het de komende tijd er uit? Goed. Ik verwacht zelf positiviteit in de markt, net zoals we in het begin van 2016 gezien hebben.

Heb je nog geen account bij Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN