Azure Blockchain Tokens

Microsoft Edge voegt bescherming tegen crypto-mining-malware toe

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Microsoft heeft onlangs de eerste volledige versie van zijn, op Chrome gebaseerde browser, Microsoft Edge uitgebracht met verschillende ontwerpverbeteringen. Het biedt bijvoorbeeld nieuwe beveiligingsfuncties om gebruikers te beschermen tegen het automatisch downloaden van ongewenste apps, zoals adware en andere schadelijke programma’s die de pc van een gebruiker schaden.

Bewust van “de toenemende dreiging van cryptocurrency-miners” is de nieuwe Microsoft-browser ontworpen om dit soort kwaadaardige scripts te blokkeren.

Crypto-mining-malware omvat softwareprogramma’s en malwarecomponenten die zijn geprogrammeerd om de bronnen van een computer te benutten en ze te gebruiken voor cryptocurrency-mining, zoals Bitcoin (BTC), zonder toestemming van de computereigenaar.

Don Sharp scheef het volgende op Windows Report:

“Microsoft Edge-gebruikers kunnen binnenkort op internet surfen, zonder het risico dat ze onbedoeld crypto-mining-malware downloaden. Deze functie richt zich op de ‘minder gerenommeerde’ bronnen die sites of online advertenties infecteren met een crypto-mining code, die ongewenst wordt uitgevoerd na het laden in de browser van het slachtoffer.”

Eric Lawrence, Microsoft Principal Program Manager, beweert dat de nieuwe Microsoft Edge blocker superieur zal zijn aan de cloudgebaseerde anti-phishing- en anti-malware SmartScreen- en SafeBrowing-blockers.

Lawrence tweette het volgende:

“SmartScreen en SafeBrowing blokkeren beide malware. De hier getoonde functie gaat verder door het optioneel blokkeren van downloads die potentieel ongewenste (maar niet technisch malware) code bevatten, denk aan een hulpprogramma-app die ook een cryptominer of meldingspammer bevat.”

Microsoft moedigt gebruikers al aan om te migreren naar de nieuwe browser. Wij maken echter liever gebruik van Brave Browser. Maak je nog geen gebruik van Brave Browser? Download hem dan door hieronder te klikken.

Brave browser

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN