Ethereum

Bitcoin Cash is geen Bitcoin zegt Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin

Mede-oprichter van Ethereum (ETH) Vitalik Buterin, heeft aangegeven dat Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) niet hetzelfde zijn. Dit zei hij in een tweet op 1 januari.

Eén van de volgers van Vitalik Buterin op Twitter, genaamd Brad Mills, noemde hem een Bitcoin Cash promoter. De mede-oprichter van Ethereum tweette het volgende:

“Bitcoin Cash is geen Bitcoin.”

Verschillende tweets wijzen erop dat de mede-oprichter van Ethereum niet 100% tegen BCH is. Hij maakt duidelijk het onderscheid dat BCH geen BTC is, zelfs al in 2017.

Enkele maanden na de hard fork van 2017 die Bitcoin in twee munten verdeelde, BTC en BCH, tweette Buterin op 13 november 2017 een schijnbaar positieve opmerking over BCH.

“Ik beschouw BCH als een legitieme kandidaat voor de BTC-naam. De tekortkomingen van Bitcoin zijn dat de blokgroottes niet worden verhoogd en de fees niet worden verlaagd.

Hoewel je deze tweet mogelijk zou kunnen interpreteren als ondersteuning voor BCH, laat de extra tweet van Buterin op dezelfde dag duidelijk onderscheid zien. Hij zei:

“Dat gezegd hebbende, denk ik dat het proberen om ‘BCH = BTC’ te claimen een slecht idee is, omdat het een minderheidsstandpunt is in de grotere BTC-gemeenschap.”

Bijna een jaar later, in augustus 2018, reageerde Buterin opnieuw op een BCH tweet met een opmerking die consistent was met zijn eerdere gedachten.

Twitter-gebruiker Meni Rosenfeld tweette:

“Het is een jaar geleden dat BCH zich afsplitste van BTC, en het is nu duidelijk dat het geen grip heeft gekregen om de ‘echte’ BTC te kunnen zijn. Het kreeg zijn kans, maar moet nu ophouden de markt te verwarren met de ongepaste naam Bitcoin Cash.”

Buterin antwoordde:

“Ben ik het niet mee eens. ‘Bitcoin Cash = Bitcoin’ is op dit moment niet realistisch, maar de naam BCH is op zichzelf prima.”

Volgens de opmerkingen van Buterin lijkt het erop dat de mede-oprichter van Ethereum niet altijd negatief is geweest tegenover BCH, maar hij heeft duidelijk een verschil aangegeven tussen BTC en BCH door de jaren heen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN