Google Cryptocurrencies

Google trekt oud-medewerker van Ripple aan

Hoewel Google voorzichtig is geweest met het gebruik van cryptocurrencies, is het effect van gedistribueerde betalingsprotocollen toegenomen. Volgens een recent Gizmodo-rapport is de techreus van plan een nieuwe API voor betalingsafhandeling te bouwen die in eerste instantie wordt gelanceerd in de iOS-versie van de Chrome-webbrowser van Google.

Google heeft verder besloten betaalde Chrome-extensies op te schorten en over te schakelen naar een interoperabele W3C-standaard die eerst op iOS wordt uitgerold.

Het nieuwe systeem maakt gebruik van de ideeën en inspanningen van Adrian Hope-Bailie, de maker van Hyperledger en voormalig werknemer van Ripple.

Hoewel het voorstel nog in conceptvorm is, is het de bedoeling om de nieuwe technologie te realiseren, gebaseerd op de visie van World Wide Web Consortium. De optimistische kijk op deze connectie suggereert dat Ripple’s ideeën misschien hun weg kunnen vinden bij Google.

In hoeverre Google is toegewijd aan het idee van hervorming blijft onbekend. Tot nu toe is Google alleen als sponsor verbonden met W3C. Google is vorig jaar afzonderlijk gaan samenwerken met Hyperledger om online identiteitstools te verkennen.

Maar over het algemeen staan ​​Google en de app store sceptisch tegenover sommige op crypto gebaseerde oplossingen, vooral gezien de mogelijkheden voor fraude of het witwassen van geld. De store heeft onlangs nog MetaMask geblokkeerd voor een korte periode, waardoor één van de meest gebruikte add-ons voor Ethereum- en tokenbetalingen een klap kreeg.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN