CryptoNL Trading Advice: Bitcoin en Ethereum analyses

Vandaag is het alweer de laatste dag van de maand, dus gaan we de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) koers kort behandelen.

Bitcoin maandgrafiek

Bitcoin koers maandgrafiek
Bron: TradingView

Als we de maandgrafiek van de Bitcoin koers bekijken, dan mogen we wel spreken van een behoorlijke bullish candle. We zijn, nadat we fibonacci level 0.5 hebben getest, de channel uitgebroken en we hebben deze maand 2 S/R levels weten te claimen, daarnaast traden we momenteel net onder het volgende S/R level.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Kijken we naar de weekgrafiek dan vind ik hem er erg goed uitzien. De huidige weekly candle trade tegen de daily S/R level aan. De EMA-8/21 zijn bezig een bull cross te maken en, met de RSI boven de EMA-12, geef ik de bull cross een grote kans van slagen.

Ook de MACD heeft een bullcross ondergaan en we zien een bullish candle in de histogram. De MACD staat net boven de 0-lijn, met andere woorden nog genoeg ruimte voor een stijging.

Zolang de weekly candle boven de weekly S/R op $8970 sluit, denk ik dat we grote kans maken op een vervolg van de uptrend.

Bitcoin daggrafiek

Bron: TradingView

Op de daggrafiek vormt momenteel een bearish candle formation die momenteel nog support van een orderblockje op de urengrafiek krijgt. Maar zoals ik eerder al aangaf vind ik het belangrijk dat de weekafsluiting boven het weekly S/R level plaatsvindt. De koers mag dus nog wel iets zakken, echter of dit gaat gebeuren is afhankelijk van de rest van de dag.

Kijkende naar de RSI dan is deze de afgelopen dagen 2 keer afgewezen op de 70-lijn en test die momenteel de EMA-12. Bouncen we van de EMA-12, dan is een verdere stijging een logisch gevolg. Zakken we echter erdoorheen, dan gaan we hoogstwaarschijnlijk de weekly S/R die eronder ligt weer opzoeken.

Wil je wekelijks op de hoogte gehouden worden van de BTC en ETH koers volg dan ons Telegram kanaal waar we enkel en alleen technische analyses behandelen.

Ethereum maandgrafiek

Laten we nu eens kijken naar de chart van de Ethereum koers.

Ethereum koers maandgrafiek
Bron: TradingView

Op de maandgrafiek zien we een prachtige uitbraak van de trendlijn (getekend op de daggrafiek). Bij het doorbreken van de trendlijn heeft de koers ook gelijk een weekly S/R level geclaimed en hebben we de bovenliggende S/R level ook zelfs aan weten te tikken. Voor ETH is het belangrijk (tenminste als je de koers omhoog wil zien gaan) dat de maand candle sluit boven de EMA-8 en het weekly S/R level op $168.

Ethereum weekgrafiek

Ethereum koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Op de weekgrafiek geeft het gebruikte script een bullish trend aan maar nog geen bevestiging ervan. Kijken we naar de EMA’s, dan staat de 8 nog onder de 21 met nog wat ruimte ertussen. Op de VPVR zien we ook een behoorlijke weerstand zitten op het niveau waar momenteel getrade wordt. Ook de wick op de huidige candle vind ik geen goed teken.

De RSI is vanaf de 50-lijn gebounced en bevindt zich boven de EMA-12. Dit is wel een bullish signaal wat wordt afgegeven. Kijken we naar de MACD dan zien we dat deze net een bullcross heeft gemaakt nog ruim onder de 0-lijn. Op de histogram vormt zich vandaag wel een bullish candle.

Ethereum daggrafiek

Bron: TradingView

Op de daggrafiek zien we een bearish candle die momenteel support krijgt van een dun leveltje die we kunnen zien op de VPVR indicator. De EMA’s staan bullsih maar, zoals je in het verleden kunt zien, kunnen die best bullish blijven staan wanneer de EMA-21 en of de EMA-55 getest gaan worden. Dit is ook gelijk tevens mijn verwachting. We zien namelijk dat de EMA-21 bijna in 1 lijn ligt met het weekly S/R level. De EMA-200 ligt trouwens in 1 lijn met dit S/R level en ook op de VPVR zien we daar een behoorlijke blok support liggen.

Als we vervolgens dan naar de RSI kijken, dan zakken we momenteel door de EMA-12 heen. Als dit zo blijft dan is de kans heel groot dat we weer even een stukje omlaag gaan. Dit hoeft geen einde van de uptrend te betekenen maar kan een consolidatie periode betekenen.

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!