Ethereum Foundation subsidieert Nimbus $650.000 voor ETH 2.0

Nimbus heeft onlangs een subsidie van $650.000 van de Ethereum Foundation gekregen. De subsidie zorgt ervoor dat Nimbus kan blijven werken aan de ETH 2.0-client. Dit werd bekendgemaakt op Twitter.

Het Nimbus-team heeft een vervolgsubisidie gekregen van de Ethereum Foundation om verder te werken aan het publieke multi-client ready testnest, productievoorbereiding en meer ingenieurs die het werkgebied kunnen uitbreiden naar belangrijke nieuwe gebieden.

In 2018 werd Nimbus door Status gelanceerd als een infrastructuurproject. Er werd vanaf de lancering gedacht dat het project op alle smartphones betere toegang zou bieden tot de Status applicatie. Echter werd de reikwijdte van het project uitgebreid met als doel om het te transformeren in iets dat goed zou zijn voor de hele Ethereum-gemeenschap.

Het bedrijf ontving voor het eerst een subsidie ​​van de Ethereum Foundation in maart 2018 als onderdeel van het subsidieprogramma voor onderzoek en ontwikkeling.

Nimbus wordt medegefinancierd door Status, de Ethereum Foundation en door Gitcoin. De aanstaande projectmijlpalen geven volgens het projectkaart aan dat testen de volgende fase is. Vervolgens zal de definitieve release zijn van een klant die de Ethereum’s beacon chain ondersteunt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!