Telegram

Gerechtelijke documenten onthullen grote bedrijven die in Telegram’s ICO zouden hebben geïnvesteerd

Sommige grote namen, die mogelijk hebben geïnvesteerd in de tokenverkoop van Telegram, verschijnen in gerechtelijke documenten terwijl het bedrijf vecht tegen een zaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De lijst bevat enkele prominente personen, evenals beleggingsondernemingen. Één van hen, een voormalig bestuurslid van de Bitcoin Foundation en een partner van Ribbit Capital Micky Malka, wordt genoemd in de verklaring van Telegram CEO Pavel Durov. Gevraagd of Telegram wist welke van zijn investeerders een validator zou kunnen zijn in TON proof-of-stake blockchain, zei Durov:

“We hebben geen afzonderlijke lijst samengesteld van kopers waarvan we aannemen dat ze ervaring hebben met het valideren van andere netwerken, hoewel het duidelijk was dat bepaalde investeerders … zoals Micky Malka, die we eerder hebben besproken, misschien … ervaring zou kunnen hebben in deze validatieprocessen of op zijn minst nauw verbonden waren met partijen die ervaring hadden met dergelijke processen.”

Een andere persoon die in de berichten van Telegram Vice President Ilia Prerkopsky werd genoemd, was David Yang, oprichter van ABBYY Lingvo, een digitaal woordenboekbedrijf en lid van het durffonds Band of Angels. De fragmenten van de gesprekken zijn door de SEC aan de case toegevoegd.

Amerikaanse investeringsfondsen Kleiner Perkins, Fortress, Draper Dragon, Dragoneer, DRW Holdings en Redpoint zouden, volgens de getuigenverklaringen bij de motie van de SEC op 13 januari, in Gram-tokens hebben kunnen geïnvesteerd.

Er zijn acht verklaringen van TON-investeerders waarin wordt uitgelegd hoe ze het TON-project hebben ontdekt en waarom ze hebben geïnvesteerd. De namen van de bedrijven en vertegenwoordigers van getuige zijn gewijzigd. Echter bevatten de bestandsnamen van deze documenten de namen van veronderstelde investeerders.

Eerder werd gemeld dat Amerikaanse fondsen Benchmark, Lightspeed Ventures en Sequoia Capital ook in TON investeerden.

Twee andere passages in de documenten bieden informatie over aanvullende fondsenwervende inspanningen van Telegram-partners om de TON-blockchain verder te ondersteunen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie