Bitcoin handelsvolumes bereiken tweejarig dieptepunt in China

De handelsvolumes van Bitcoin (BTC) in China zijn blijven dalen en bereikten twee jaar een dieptepunt op peer-to-peer exchange LocalBitcoins. Dit volgens de laatste Bitcoin-statistieken op Coin Dance.

Laagste handelsvolumes in meer dan twee jaar

Volgens de statistieken zijn de handelsvolumes van BTC in China geleidelijk gedaald van eind 2019 tot heden, en bereiken ze hun laagste wekelijkse volume in meer dan twee jaar.

Bron: Coin Dance

Zoals hierboven te zien werd er vorige week slechts ongeveer 4,5 miljoen yuan ($648.000) op LocalBitcoins verhandeld, een daling van meer dan 90% ten opzichte van het wekelijkse hoogtepunt van meer dan 45 miljoen yuan ($6,4 miljoen).

De recordhoogte van China’s wekelijkse Bitcoin-handel op LocalBitcoins werd in januari 2018 bereikt en was toen 168,6 miljoen yuan ($24,3 miljoen).

Volgens gegevens van Coin Dance zijn de handelsvolumes van BTC in China nog verder gedaald, nadat de president Xi Jinping blockchain aanmoedigde.

China is wel druk bezig met cryptocurrencies en blockchain

Zoals gemeld, verduidelijkten Chinese staatsmedia dat de positieve houding van Beijing ten aanzien van blockchain technologie niet moet worden verward met ondersteuning voor cryptocurrencies, zoals Bitcoin. De Chinese autoriteiten hebben echter naar verluidt begin november bevestigd dat Bitcoin-mining geen ongewenste industrie in het land zal zijn.

Ondertussen heeft de centrale bank van China, de People’s Bank of China, vooruitgang geboekt met de digitale valuta vanuit de centrale bank en heeft onlangs haar eerste tests voltooid, zoals in medio januari door ons gerapporteerd werd.

Gisteren plaatsten wij ook een bericht waarin duidelijk werd dat ruim 700 Chinese blockchain-ondernemers zich deze maand in China hebben ingeschreven. Dit maakt het totale aantal blockchain-bedrijven dat in China geregistreerd is 79.556, terwijl 57.257 Chinese blockchain-bedrijven ook hun wettelijke status hebben verloren of hun licenties zijn ingetrokken. Hierdoor zijn er nu 26.089 actieve blockchain-ondernemingen in het land.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!