Deutsche Bank denkt dat contanten niet snel vervangen zullen worden

Onderzoekers van Deutsche Bank zeggen dat contant geld in de nabije toekomst niet verouderd zal raken, zelfs niet met de groeiende vraag naar cryptocurrencies en andere vormen van digitale valuta. Dit volgens een rapport dat deze maand uitgebracht werd door de Deutsche Bank.

In het rapport beweerden onderzoekers dat, ondanks de populariteit van crypto’s en de schijnbare oorlog tegen contante betalingen door sommige landen, het einde van het contantetijdperk niet aanstaande is.

Een fragment uit het rapport luidt:

“Contant geld zal waarschijnlijk niet snel verdwijnen. De afgelopen tien jaar is er echter een echte digitale betalingsrevolutie gaande. Cash verliest terrein als betaalmethode. Verschillende landen hebben onlangs grote biljetten ter waarde van $100 of meer verwijderd en beleid geïmplementeerd om traditionele betaalmethoden te vervangen door digitale oplossingen.”

De onderzoekers van Deutsche Bank zeggen echter dat er geen einde komt aan contant geld, omdat verschillende rapporten aantonen dat mensen nog steeds de voorkeur geven aan contant geld te midden van groeiende onzekerheden in het financiële en politieke landschap.

Zelfs miljardairs zoals Warren Buffett lijken hun kasposities te vergroten. Eind 2019 kwamen berichten naar voren dat Buffett’s Berkshire Hathaway een cashstapel van $128 miljard zou bezitten.

Hoewel het argument van crypto-upstaging van contanten werd verworpen, gaf het rapport van Deutsche Bank toe dat particuliere digitale valuta’s risico’s inhouden voor de wereldwijde financiële en politieke stabiliteit.

Vorige week sloot de Europese centrale bank zich aan bij centrale banken uit Engeland, Zwitserland en enkele andere landen om een ​​CBDC-denktank te vormen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!