Hawaii introduceert wetsvoorstel voor de bewaring van cryptocurrencies door banken

De senaat van de staat Hawaii heeft de eerste draft aangenomen van een wetsontwerp dat banken machtigt om digitale activa in bewaring te houden. Dit volgens een bericht dat gisteren op Cointelegraph gedeeld werd.

Banken als crypto-bewaarders

Het wetsvoorstel werd op 17 januari geïntroduceerd door vijf senatoren, waaronder het enige Republikeinse lid van de Senaat, Kurt Fevella. Het heeft het eerste concept aangenomen op 21 januari en werd vervolgens op 23 januari doorverwezen naar de commissies voor rechtspraak en handel, en consumentenbescherming en gezondheid.

Het wetsvoorstel specificeert de reeks bepalingen waaraan een bank zich moet houden om bewaringsdiensten voor digitale activa te leveren. Bewaarservices omvatten “de bewaring en het beheer van klantenvaluta en digitale activa door de uitoefening van fiduciaire en vertrouwensbevoegdheden onder deze sectie als bewaarder en omvat fondsbeheer en de uitvoering van klantinstructies.”

Om een ​​bank te kwalificeren als een crypto-bewaarder, moet deze voldoen aan bepaalde normen met betrekking tot boekhouding en interne controles, IT-best practices handhaven, voldoen aan federale anti-witwaspraktijken en aan de KYC-normen.

Wat betekent dit nog meer?

Naast het openstellen van bankregelgeving voor cryptocurrencies, zou de voorgestelde wet digitale activa classificeren onder de Uniform Commercial Code. Dit is een reeks federale wetten in de Verenigde Staten die tot doel hebben om uniformiteit te bieden in de wetgeving rond verkoop en commerciële transacties in het land.

Digitale activa zouden vervolgens verder worden onderverdeeld in digitale consumentenactiva, digitale effecten en virtuele valuta, die allemaal overigens worden geclassificeerd als immaterieel persoonlijk eigendom.

Bovendien geeft het wetsvoorstel de manier aan om een ​​veiligheidsbelang in digitale activa te perfectioneren en worden verschillende methoden besproken, zoals smart contracts en multi-signature overeenkomsten.

De voorgestelde wetgeving machtigt ook rechtbanken om vorderingen met betrekking tot digitale activa te behandelen.

Met de definitie van digitale activa, hun veiligheidsbelangen en bankbewaringsdiensten, zijn de nationale rechtbanken ook bevoegd om kennis te nemen van claims in zowel de wet als het recht op digitale activa.

Als dit in de wet wordt opgenomen, zou dit niet alleen enige duidelijkheid verschaffen over de classificatie van digitale activa, maar het zou ook een raamwerk scheppen waarmee elke compliant bank kan fungeren als een crypto-bewaarder. Hiermee kan Hawaii mogelijk het voortouw zou nemen over veel staten bij het reguleren van dit aspect van de cryptocurrency-industrie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!