Bitcoin’s opwaartse trend kan tot 6 maanden stagneren

Op het moment van schrijven is de Bitcoin (BTC) koers iets lager dan $8.360, wat een opmerkelijke daling betekent ten opzichte van het wekelijkse hoogtepunt van meer dan $8.700.

Toch naar beneden, ondanks bulltrend

Voorafgaand aan de daling geloofden veel analisten en beleggers dat de crypto een beweging omhoog zou gaan zien. Dit komt omdat de bulltrend, die gedurende 2020 gezien werd, een enorme verschuiving in de marktstructuur van BTC leek te markeren.

Op de korte termijn lijkt $8.300 een belangrijk ondersteuningsniveau te zijn, omdat deze in staat was om enige ondersteuning te bieden tijdens de laatste dip. Het is ook belangrijk om op te merken dat BTC de afgelopen weken en maanden in een stevige accumulatietrend zit, waarbij het aantal wallet-adressen met meer dan 1 BTC onlangs een recordhoogte bereikte.

Alex Gedevani, een financieel analist bij Barclays, zei het volgende in een recente tweet:

“Sterke groei van adressen met saldo van > 1 BTC vergeleken met > 0,1 BTC. Gestage accumulatie, ondanks dat de media zegt dat crypto dood is.”

Kan tot 6 maanden duren

Dave The Wave, een prominente cryptocurrency-analist op Twitter, legde in een recente tweet uit dat Bitcoin momenteel teruggaat naar zijn koopzone, wat zou kunnen betekenen dat de opwaartse trend tot ongeveer zes maanden stil kan liggen.

Hij zei het volgende:

“Middellange termijn. Prijs komt terug in de ‘koopzone’. Mogelijk een omgekeerde kop en schouders vormen. Zes maanden accumulatie waarschijnlijk voor een uitbraak in de tweede helft van het jaar.”

Heb je nog geen account bij Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!