De Bitcoin koers kan $12,500 halen vóór de halvering

Bitcoin (BTC) heeft zich gevestigd in de range van $7.600- $ 9.000 en krijgt langzaam weer kracht. Veteraan cryptohandelaar, Filbfilb, zei in zijn laatste Decentrader-nieuwsbrief dat we een Bitcoin koers van boven de $12.500 kunnen gaan zien vóór de halvering in mei.

Geen dip naar $5k

De vaak voorspelde dip naar $5.000 komt er wellicht niet, bevestigde de analyse. Huidige ondersteuningsniveaus met robuuste volumes kunnen dit voorkomen, met een sterk ondersteuningsniveau op $8.100. Het verhaal van de dip naar $5.000 is gebaseerd op een langetermijnanalyse van de Bitcoin koers die nog steeds lagere hoogtepunten maakt, maar de bullish MACD-crossover, die onlangs op de 1W BTC / USD-grafiek is verschenen, suggereert het tegenovergestelde.

Filbfilb zei het volgende:

“Het is vaak gemakkelijk om verteerd te raken door het sentiment op Twitter en bang te zijn voor een dump naar $5k. Zoals het er nu uitziet, kan ik het argument op de grafiek niet zien; zeker, we hebben nog geen hoger hoogtepunt bereikt op de Macro-tijdframes, maar dat is altijd het geval tot na het evenement.”

Hij ging verder met:

“Na de scherpe daling naar $8500 op zondag, zijn er een hoop bearish gesprekken ontstaan. Op dit moment deel ik deze mening niet op de middellange termijn. Het 50 weken voortschrijdend gemiddelde zit in de lift en ligt op dit moment rond de $8k, en een dip is een koopmogelijkheid waar ik naar op zoek ben, mocht de gelegenheid zich voordoen.”

En:

“Sinds het terugwinnen van de range van $7600 – $9500, heeft Bitcoin de bovenkant van de range bereikt, maar werd het door het 200 dagen voortschrijdend gemiddelde beperkt. Dit is verholpen op de CME-grafiek maar moet nog plaatsvinden op spotbeurzen. Daarom zal er in de tussentijd waarschijnlijk een gevecht tussen de 200 DMA (rond de $9k) en de 50 WMA en 20 WMA (rond de $8k) volgen, voordat de top van de range kan worden getest.”

12.500k vóór de halvering

Tot slot bespreekt Filbfilb de waarschijnlijkheid dat er een bullish kop en schouders setup op de Bitcoin-grafiek verschijnt. Hij voorspelt dat het target voor dit patroon de $12.500 zou kunnen overschrijden, na een korte dip naar het 20 weken voortschrijdend gemiddelde.

“De meest opportunistische trade die zich kan voordoen, is de dip kopen naar het 20 weken voortschrijdend gemiddelde, met een stop onder het 50 weken voortschrijdend gemiddelde en een streefcijfer van $12,5k, het hoogste target van de verwachte omgekeerde kop en schouders patroon.”

En ging verder met:

“Ik ben van mening dat Bitcoin op zijn minst het $12.5-niveau zal bereiken, vóór de halvering, maar moet opnieuw beoordelen of de 50 WMA en 20 WMA geen ondersteuning bieden.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!