Starbucks gaat wellicht cryptocurrencies gebruiken

De bekende koffieketen Starbucks, met meer dan 30.000 winkels over de hele wereld, zal naar verwachting cryptocurrency gebruiken om zijn prepaid-kaarten te beheren. Dit meldde Korea Times op maandag 20 februari.

Door de financieel management activiteiten uit te breiden, ontwikkelt Starbucks zich als een fintech-gigant die mogelijk zou kunnen concurreren met Koreaanse banken.

Rentevrije leningen

Starbucks biedt haar klanten SBUX prepaidkaarten, waarmee ze vooraf gemakkelijk koffie kunnen bestellen. Dit is meer dan een gimmick. Het bedrijf heeft al meer dan $1,6 miljard op de balans van mensen die hun koffie met cadeaubonnen willen kopen. Deze klanten gedragen zich in feite als schuldeisers die het bedrijf vertrouwen.

Dit is een geweldige manier voor de hoofdkantoorketen in Seattle om geld te lenen, zonder rente te betalen. Vanwege regelgevende hindernissen en de noodzaak om met meerdere fiat-valuta’s om te gaan, is het logisch dat Starbucks zich tot crypto wendt om zijn enorme leningen te beheren.

Starbucks en cryptocurrencies

In april 2019 suggereerde Blockchain Capital-oprichter Gavin Brown dat grote multinationale ondernemingen hun munten konden lanceren met SBUX prepaid-kaarten als voorbeeld. Het bovengenoemde rapport vermeldt niet of Starbucks een nieuwe cryptocurrency gaat lanceren of dat het gebruik gaat maken van een bestaande.

Starbucks is echter geen onbekende voor crypto. De organisatie heeft een forse investering gedaan in, de door ICE gesteunde, Bitcoin-beurs Bakkt. Zoals gemeld door U.Today, werken de twee bedrijven ook aan een consumenten-app waarmee Starbucks-klanten betalingen met crypto kunnen doen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!