Digitale valuta vanuit de centrale bank

Europese centrale bank gaat samenwerken met 5 andere centrale banken omtrent onderzoek naar CBDC’s

De centrale banken van de Europese Unie, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Zweden en Zwitserland hebben, samen met de Bank for International Settlements (BIS), een groep opgezet om gezamenlijk onderzoek te doen naar digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC). Dit volgens een persbericht dat op 21 januari door de Bank of England is gepubliceerd.

Volgens het bericht zullen bovengenoemde instellingen hun ervaringen met elkaar delen, terwijl zij mogelijke use cases voor CBDC’s in hun respectieve rechtsgebieden bestuderen. De aankondiging vermeldt:

“De groep zal CBDC use cases beoordelen; economische, functionele en technische ontwerpkeuzes, inclusief grensoverschrijdende interoperabiliteit; en het delen van kennis over opkomende technologieën. Ze zullen nauw samenwerken met de relevante instellingen en fora, met name met de Financial Stability Board en de Commissie omtrent betalingen en marktinfrastructuren (CPMI).”

De onderzoeksgroep zal gezamenlijk worden voorgezeten door het hoofd van de BIS Innovation Hub, Benoît Cœuré, en door Jon Cunliffe, een plaatsvervangend gouverneur van de Bank of England en voorzitter van de Commissie omtrent betalingen en marktinfrastructuur. De groep zal bestaan uit hoge vertegenwoordigers van de deelnemende centrale banken en van de BIS.

Zoals wij eerder deze maand meldde, ondersteunt president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, de inspanningen van de instelling bij het ontwikkelen van een CBDC. Lagarde zei dat er een dringende vraag is naar snelle en goedkope betalingen, en dat de ECB een leidende positie moet innemen, in plaats van waarnemers te blijven van een veranderende wereld.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN