Ethereum 2.0

Ryan Sean Adams: Ethereum kan een biljoen marktkapitalisatie halen

Ryan Sean Adams, oprichter van Mythos Capital, pleitte voor een marktkapitalisatie van biljoen dollar voor Ethereum (ETH). Hij zei het volgende op Twitter:

“De triljoen dollar case voor ETH.

Een bullish case voor ETH als economische bandbreedte die een vertrouwenloze economie aandrijft https://bankless.substack.com/p/the-trillion-dollar-case-for-eth-eb6. @0x_Lucas heeft dit experiment verpletterd.”

DeFi is de sleutel tot een biljoen dollar marktkapitalisatie

Het argument voor een biljoen dollar waardering voor Ethereum gaat uit van vrij extreme gevallen van reguliere acceptatie.

Adams merkte bijvoorbeeld op dat als de helft van de monetaire (M1) voorraad van Argentinië naar Ethereum verhuist, dit een circulating supply van 13,58 miljard DAI kan creëren.

DAI is een stablecoin die de USD in het MakerDAO-ecosysteem vertegenwoordigt. Op MakerDAO kunnen gebruikers Ethereum gebruiken om leningen te verstrekken of betalingen te verwerken.

Hij zei:

“Terwijl 13.58 miljard Dai vandaag de dag een moonshot lijkt, is het eigenlijk maar een klein stukje van een potentiële toekomst voor een wereldwijd en toestemmingloos financieel systeem als je bedenkt dat traditionele kapitaalmarkten honderden biljoenen waard zijn.”

Dit gaat niet op korte termijn gebeuren

Wat Adams echter opmerkt is dat, voor een biljoen marktkapitalisatie van Ethereum, dit soort mainstream adoptie noodzakelijk is.

Een ander voorbeeld is dat als ETH goed is voor 0,1 procent van de wereldwijde derivaten. Dit zou resulteren in een extra waarde van $640 miljard in het gedecentraliseerde ecosysteem van het blockchain-netwerk.

Hij zei:

“Laten we beginnen met aan te nemen dat 0,1% van de wereldwijde derivaten in de toekomst worden geabsorbeerd door Ethereum’s toestemmingloze finance, of $640 miljard aan notionele contractwaarde.”

Op de lange termijn zou een toenemend gebruik van DeFi stabiliteit brengen in belangrijke DeFi-gerelateerde operaties, waardoor de kansen op succes toenemen.

Bijna $800 miljoen in Ethereum vastgezet in DeFi (bron: defipulse.com)

Het mogelijke gevaar

Het is momenteel niet mogelijk om het niveau van acceptatie te bereiken dat in de bovenstaande voorbeelden wordt genoemd omdat, als Ethereum alleen al 51 procent van het M1-aanbod van Argentinië zou willen afhandelen, de prijs van ETH minimaal moet stijgen tot $2.500.

Adams zei het volgende:

“Daarom, om een ​​duurzame hoeveelheid economische bandbreedte te bieden om de primaire MoE in Argentinië te worden, zou de prijs van ETH naar ergens tussen de $2.500 tot $ 10.000 moeten stijgen.”

Of de prijs van Ethereum samen met het gebruik en de acceptatie zou stijgen, blijft afwachten. Het is echter wel duidelijk dat Ethereum hard bezig is om de DeFi-markt over te nemen. Zo plaatsten wij vorige week een artikel waarin duidelijk werd dat 359 bedrijven, waaronder ING, ABN AMRO en Rabobank, al op Ethereum aan het bouwen zijn.

“Je hebt misschien een gekke claim gehoord dat “niemand echt op Ethereum bouwt” en dat “alle producten die op Ethereum worden gebouwd, worden betaald door de Ethereum Foundation of ConSensys”.

Hier zijn 359 redenen waarom dat niet klopt.”

Hoe denken jullie over de toekomst van Ethereum? Laat het ons weten op onze socials!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie