Riot Blockchain

Samenvatting van de verklaring van Telegram CEO Pavel Durov

Telegram CEO Pavel Durov gaf een verklaring af over de vermeende schending van de Amerikaanse effectenwetgeving door het bedrijf in 2018, waarbij $1,7 miljard Gram tokens verkocht werden in een ICO.

In overeenstemming met een relevant gerechtelijk bevel werd de verklaring op 7 en 8 januari gehouden voor een rechtbankverslaggever die was aangewezen door de rechtbank rapportage service.

Een lange zit

De SEC gebruikte de 18-uur durende verklaring om Telegram aan de tand te voelen over hoe het de $1,7 miljard heeft uitgegeven. Volgens het officiële transcript werd de verklaring in Dubai gehouden en waren Telegram-advocaat Alexander Drylewski en SEC-official Jorge Tenreiro hierbij aanwezig. Het eerste deel begon op 7 januari om 11:21 uur en eindigde om 22:00 uur, terwijl het tweede deel op 8 januari iets korter was, beginnend om 10:23 uur en eindigde om 06:09 uur, lokale tijd.

Kosten en financiering

Tijdens de ondervraging vroeg de SEC Telegram uitgebreid naar de kosten en financiering van het bedrijf die werden gebruikt om het bedrijf op te richten. Durov antwoordde dat het bedrijf van plan is fondsen te blijven besteden op een manier die vergelijkbaar is met budgetten van voorgaande jaren:

“Mijn verwachting is dat we geld blijven uitgeven op dezelfde manier als vorig jaar of dit jaar – of, ja, vorig jaar en het begin van dit jaar. Dus we verwachten geen grote veranderingen tot de lancering van TON, wanneer we verwachten dat bepaalde uitgaven naar beneden zullen gaan vanwege het feit dat we niet langer middelen zullen besteden aan het ontwikkelen en testen van TON.”

De tokens

Tenreiro vroeg de beklaagden verder welk percentage van de tokens bij de lancering door de werknemers van Telegram zullen worden bewaard. Als reactie bevestigde Durov dat Telegram geen Grams meer zal bezitten, na de lancering van het Telegram Open Network (TON). Telegram CEO voegde eraan toe dat het bedrijf van plan is om 4% van de tokens onder zijn ontwikkelaars te verdelen, en merkt op dat ze nog steeds exacte cijfers “evalueren”:

“Ik kan herbevestigen dat Telegram na de lancering geen Grams meer heeft. We hebben in het aanbiedingsmateriaal vermeld dat we van plan zijn 4 procent van de Grams te verdelen, wat naar mijn mening ongeveer 200 miljoen Gram zou moeten zijn onder het ontwikkelingsteam, en we evalueren nog steeds, onder de omstandigheden, of we doorgaan met dat oorspronkelijke plan.”

Prikkels voor ontwikkelaars

De SEC heeft ook de kans niet gemist om Telegram te vragen naar prikkels voor zijn ontwikkelaars, waardoor Durov de smart contract-wedstrijd van september vorig jaar van Telegram noemde. De directeur voegde eraan toe dat het prijzenbudget “nog steeds bestaat” en het bedrijf blijft individuen binnen het programma accepteren en belonen.

Bovendien zei Durov dat het personeelsbestand van Telegram sinds 2017 niet veel is veranderd, goed voor 25 werknemers die ‘programmeercode schrijven’. Het bedrijf heeft echter ook ‘honderden onafhankelijke contractanten’ die betrokken zijn bij het bedrijf, voegde Durov eraan toe.

Financiering

Volgens een transcript, van de Russische publicatie The Bell, financierde Durov Telegram uit zijn persoonlijke uitgaven die voortvloeiden uit de verkoop van VKontakte (VK) in 2014. Durov, die in 2006 de Facebook-achtige Russische sociale media-website oprichtte, beweerde dat hij gebruikte zijn fondsen van VK van 2013 tot 2018.

Zoals onlangs gerapporteerd, zal Telegram zijn bankgegevens moeten verstrekken aan de rechtbank vóór 26 februari.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie