Bitcoin Nieuws

DoopieCash analyse: Bitcoin consolideert na flinke stijging

De Bitcoin (BTC) koers is het nieuwe jaar voortvarend van start gegaan. De afgelopen 2 weken is de koers met meer dan 30 procent gestegen. In deze analyse gaan we bekijken wat we de aankomende tijd kunnen verwachten.

When in doubt zoom out

Bron: TradingView

Om het overzicht te bewaren beginnen we altijd op een hogere tijdsframe (HTF) in dit geval bekijken we de weekly chart. Hier is duidelijk te zien dat Bitcoin het 6 maandelijkse regressie kanaal heeft weten te doorbreken en hoewel er nog geen confirmatie is, is dit de eerste stap richting een mogelijke reversal.

Interessant feit is het testen van de 21-MA dit is, sinds het bereiken van de ATH in 2017, maar 2 keer eerder voorgekomen. De eerste keer was er sprake van een fake-out waarbij de koers een rejection liet zien om vervolgens een nieuwe yearly low te vormen. De tweede keer was het de start van de Bitcoin rally van 3 naar 14k.

Daggrafiek Bitcoin

Bron: TradingView

Op de lagere tijdsframe (LTF) is de koersstijging van de afgelopen tijd duidelijk zichtbaar. Het meest voor de hand liggende scenario is dat van ‘een pas op de plaats’ waarbij consolidatie en het eventueel opzoeken van support aannemelijk is. Mocht dit het geval zijn dan is er voor de altcoins ruimte om wat groene cijfers te laten zien.

Resistance levels

  • $11.500 (HTF)
  • $9.700 (HTF)
  • $9.300 (LTF)
  • $9.050 (LTF)

Support levels

  • $8.300 (LTF)
  • $8.100 (LTF)
  • $7.750 (HTF)
  • $6.900 (HTF)

DoopieCash YouTube

De mannen van DoopieCash hebben een erg leerzaam YouTube kanaal, met video’s zoals hieronder. Ben je nieuwsgierig naar wat ze nog meer voor video’s posten? Neem dan een kijkje op hun kanaal door hier te klikken.

Heb je nog geen account bij Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle content van DoopieCash? Volg hen dan op YouTube door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie