Bitcoin profiteert van onzekerheid in Rusland

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag het ontslag van zijn hele kabinet geactiveerd, nadat hij plannen had gemaakt voor het toekomstige politieke machtsevenwicht van Rusland. Deze politieke verandering heeft ertoe geleid dat Bitcoin (BTC) verhandeld werd voor een hogere prijs op Russische beurzen.

De reden van deze zet

Het ontslag veroorzaakte een nieuwe golf van politieke instabiliteit, omdat Rusland zich zal moeten inspannen om een ​​nieuwe regering samen te stellen. Bovendien heeft Poetin grondwetswijzigingen voorgesteld om meer macht naar de Doema te verplaatsen, meldde DailySabah.

Sceptici beschouwden deze stap als Poetin’s poging om zijn 20-jarige loopbaan als president en premier te verlengen, zelfs nadat zijn laatste presidentiële termijn afliep. Via de Doema zou het mogelijk zijn voor Poetin om aan de macht te blijven, ondanks dat hij dan niet direct aan het roer staat.

Afdekking tegen economische onzekerheid

Maar ondanks de groei van de industrie en de welvaart, zijn de Russen nog steeds de dupe van de postcommunistische overgang. Dit leidde ook tot de hoge populariteit van Bitcoin en andere crypto-activa in het land, als een afdekking tegen economische onzekerheid en de zwakke nationale valuta.

Rusland stond op het punt om te stemmen om de status van digitale activa vast te stellen. Na jarenlange discussies stonden de verwachte voorschriften gepland voor het voorjaar van 2020.

Maar nu kan het voorjaar besteed worden aan andere zaken, terwijl het land een nieuw proces doorloopt om een nieuw ​​kabinet op te bouwen. De onzekerheid betekent dat crypto-activa in een grijs gebied blijven, niet ronduit verboden, maar ook niet goedgekeurd.

Echter kan de onzekerheid wel eens goed zijn voor BTC-supporters in het land. Rusland blijft meerdere mining-activiteiten organiseren en beurzen slagen er nog steeds in om met minder strikte regels te werken. Het nieuws van een kabinetscrisis werd onmiddellijk weerspiegeld de Bitcoin koers op één van de grotere Russische beurzen, genaamd Exmo. De beurs is een van de bekendste lokale markten en verhandelt Bitcoin tegen een prijs van $9.024.

Heb je nog geen account bij Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-Banner.png

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!