Regelgever van Texas waarschuwt voor cryptocurrencies

Naast de SEC waarschuwing over IEO’s, hebben regelgevers van Texas cryptocurrencies opgenomen in hun lijst met topbedreigingen voor beleggers. Dit volgens de laatste Texas Investor Guide.

De gevaren

In zijn tiende jubileumeditie van de “Texas Investor Guide: Strategieën voor verstandig beleggen en het vermijden van financiële fraude” van de State Securities Board, voegde de toezichthouder cryptocurrency toe aan de lijst met investeringen die rode vlaggen opwekken en zorgvuldig onderzoek vereisen. Het document schetste specifiek dat cryptocurrencies extreem vluchtig en moeilijk te begrijpen zijn voor een niet-professionele handelaar.

Onder de vermeende bedreigingen wees het rapport op investeringsmogelijkheden in cryptocurrency-miningpools en initiële muntenaanbiedingen (ICO’s) gericht op senioren en gepensioneerden, die blijkbaar prioriteit geven aan beveiliging boven speculatie. Het document waarschuwde verder:

“In de meest risicovolle cryptocurrency-aanbiedingen bieden promotors geen gecontroleerde records of andere financiële informatie om hun claims van buitengewoon hoge winsten te ondersteunen. Claims van promotors van ‘veilige’ cryptocurrency-gerelateerde investeringen en ‘gegarandeerde’ winsten moeten met voorzichtigheid worden benaderd: cryptocurrencies zijn vaak extreem volatiel en beleggers kunnen mogelijk niet in staat zijn om snel hun gekoppelde producten te liquideren.”

Het advies

Het artikel adviseerde potentiële beleggers om niet te investeren in cryptocurrency, tenzij ze enkele basisfeiten over het bedrijf en de fysieke locatie kunnen bepalen. Anders, zo werd verder uitgelegd, kunnen beleggers geld overmaken aan anonieme derden.

De toezichthouder schetste het belang van de omgang met geregistreerde entiteiten en houdt er rekening mee dat bedrogen beleggers weinig of geen middelen zullen hebben.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!