Bitwise Bitcoin ETF-aanvraag ingetrokken door het bedrijf

Een bericht van 14 januari naar de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten bevestigt dat Bitwise Asset Management heeft verzocht om haar aanvraag voor een Bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF) in te trekken. Dit is de tweede belangrijke intrekking van ETF’s in de afgelopen maanden na de intrekking van VanEck.

Bitwise heeft de ETF-registratie in januari 2019 aangevraagd. In maart van hetzelfde jaar had het het Bitwise-rapport over beursvolumes uitgebracht, met de claim dat 95% van het handelsvolume gefabriceerd is. De bevinding werd door het bedrijf gebruikt als argument voor de SEC om de ETF te accepteren.

Dit overtuigde de commissie echter niet, die het voorstel in oktober 2019 verwierp. Een maand later besloot de toezichthouder echter zijn besluit te herzien.

Het is onduidelijk waarom Bitwise op dit moment heeft besloten de aanvraag in te trekken.

Er waren veel historische pogingen om een ​​Bitcoin ETF te registreren, maar ze werden altijd afgewezen door de SEC. Een spraakmakend voorstel van VanEck volgde een vergelijkbaar pad toen het bedrijf zijn aanvraag in september 2019 introk.

Hun primaire zorgen blijven die van moeilijke bewaring en het potentieel voor marktmanipulatie. Hoewel SEC-voorzitter Jay Clayton in een interview in september 2019 opmerkte dat er vooruitgang werd geboekt, merkte hij op dat er “meer werk moet worden gedaan.”

De toezichthouder zal tegen februari 2020 een ander ETF-voorstel van Wilshire Phoenix uitspreken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!