Bitstamp gaat samenwerken met Silvergate Bank om leverage trading te testen

De twaalfde grootste cryptocurrency-beurs, Bitstamp, werkt samen met cryptocurrency-vriendelijke Silvergate Bank om Bitcoin (BTC) leverage trading te testen. Dit volgens een aankondiging die op 14 januari geplaatst werd.

Tijdens de pilotfase biedt de beurs alleen leverage trading voor geselecteerde institutionele klanten. Het enige onderpand dat momenteel door de service wordt ondersteund, is Bitcoin, dat door Bitstamp zal worden bewaard. Volgens het bericht zal de beurs dienen als de startpartner voor de Silvergate Exchange Network (SEN) Leverage-service van de bank.

Bitstamp zegt zelf het volgende:

“Bitstamp maakt al gebruik van het SEN-netwerk om 24/7/365 accountfinanciering te bieden aan klanten die in aanmerking komen. We zijn verheugd om samen te werken met Silvergate Bank om een ​​product aan te bieden waarmee onze klanten hun Bitcoin-posities met meer flexibiliteit kunnen beheren.”

De vriendelijkheid van Silvergate Bank tegenover cryptocurrency-bedrijven lijkt zijn vruchten af ​​te werpen, omdat het partnerships met grote cryptocurrency-bedrijven heeft gerealiseerd. Zo kondigde eind augustus Gemini, de cryptocurrency-beurs die is opgericht door de Winklevoss-tweeling, aan dat het lid werd van het SEN-netwerk van Silvergate om 24/7 fiat-transfers aan te bieden.

Volgens een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in maart 2019, bediende de Silvergate Bank 542 digitale valutagerelateerde klanten, waaronder cryptocurrency-beurzen, miners, bewaarders en wereldwijde investeerders.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!