China CBDC

Grote vraag naar handboek over digitale valuta in China

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er is een grote vraag naar een handleiding van 200 pagina’s, getiteld ‘Digital Currency: A Reader for Cadres‘ in China. De vraag is zelfs zo groot dat het in januari een 2e druk heeft gekregen. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

One-stop-shop

Het handboek werd voor het eerst uitgebracht in november en bevat een uitgebreide set van 23 artikelen, gaande over de basisprincipes van digitale valuta tot hun impact op de wereldwijde financiën. Yinan Zhao, een Bloomberg-verslaggever over de Chinese economie, zei het volgende tegen Cointelegraph:

“Het is eigenlijk een verzameling gepubliceerde artikelen van ambtenaren en onderzoekers over digitale valuta. De meningen in het boek zijn niet nieuw. Ik denk dat het een one-stop-shop-achtig ding was voor ambtenaren, om het concept te begrijpen.”

Grote interesse

Ambtenaren van de Chinese Communistische Partij lijken belangstelling te tonen voor digitale valuta, gezien de lancering van de tweede druk al na slechts drie maanden na de eerste uitgave uitgebracht wordt.

De omslag van het boek beschrijft digitale valuta als “onvermijdelijk in de loop van de geschiedenis”, en voegde eraan toe dat de artikelen worden gepresenteerd in de “hoop om partijkaders te helpen hun kennis te verdiepen” over de technologie.

Gemengde signalen over blockchain

De Chinese staat heeft een wisselende houding ingenomen ten aanzien van cryptocurrencies en blockchain. Zo werden in 2017 crypto-beurzen en ICO’s in China verboden.

In augustus 2018 werd echter weer een handleiding over blockchain technologie vrijgegeven. De handleiding was de eerste poging om Chinese functionarissen te informeren over de voordelen en valkuilen van gedistribueerde grootboektechnologie, met als doel een gezonde groei te bevorderen. Het land werd in begin 2019 zelfs benoemd als een wereldleider op het gebied van het aantal blockchain-projecten.

Ondanks deze ontwikkelingen bleef China echter grotendeels vijandig tegenover Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies. Sinds begin 2018 beschouwden People’s Bank of China (PBoC) vertegenwoordigers digitale valuta als onvermijdelijk, maar beschouwden de potentiële verspreiding van gedecentraliseerde alternatieven als destabiliserend.

Om dit tegen te gaan heeft China, in 2019, aandrongen op het creëren van een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC). Zoals eerder deze maand gemeld, zal China in 2020 haar onderzoek en ontwikkeling naar de oprichting van een eigen digitale valuta voortzetten. De lanceerdatum is echter nog niet bekend.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN