De Verenigde Staten verliest koppositie als het gaat om Bitcoin transactievolume

Voor het eerst sinds 2013 zijn de Verenigde Staten niet meer de nummer 1 als het gaat om het ontvangen van Bitcoin (BTC), omdat Singapore in de loop van 2019 het voortouw nam. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph verscheen.

De grootste ontvanger

Bron: Crystal Blockchain

Tot 5 december 2019 stuurden wereldwijde gebruikers een waarde van $8,58 miljard, in Bitcoin, naar Singapore in 2019, volgens analysesite Crystal Blockchain. Gebruikers in Singapore ontvingen vorig jaar meer dollars via Bitcoin dan waar ook ter wereld.

De VS had de toppositie van 2014 tot 2018, maar zakte naar de 2e plaats en ontving vorige jaar ‘maar’ $7,46 miljard aan BTC.

De grootste verstuurder

Singapore verstuurde vorig jaar echter niet het meeste geld via Bitcoin. De Seychellen, stuurden de grootste USD-hoeveelheid Bitcoin in 2019, met een waarde van $10,07 miljard en staan ​​op de tweede plaats op de lijst voor het totale transactievolume. Dit komt echter waarschijnlijk voor een groot deel omdat er veel cryptocurrency bedrijven gevestigd zijn, zoals BitMEX.

De VS werd op de derde plaats op de lijst van Bitcoin-transactievolume. Dit terwijl het de voorgaande vijf opeenvolgende jaren op de eerste plaats stond.

Waar staat Nederland

Het is vrij opvallend te noemen dat Nederland vrij hoog staat in het lijstje, aangezien we een relatief klein land zijn. Nederland staat namelijk op de 12e plek met $294 miljoen ontvangen en $205 miljoen verstuurde Bitcoin. Dit zorgt er voor dat Nederland veel grotere landen voor blijft, zoals Rusland, Australië, Mexico en Canada.

Gunstigere regelgeving

Veel topbeurzen in de crypto-ruimte hebben zich gevestigd in landen buiten de VS en de Europese Unie, die strenge regels hanteren.

Zoals eerder genoemd heeft crypto-derivatengigant BitMEX zijn hoofdkantoor vanuit de Seychellen, de site met de meeste uitstroom van Bitcoin-waarde in 2019.

Toch hebben verschillende grote beurzen hun positie op Amerikaanse bodem behouden, waaronder Coinbase, Kraken en Gemini, terwijl Binance ook een vestiging in het land heeft opgezet.

Gisteren plaatsten wij een artikel waarin duidelijk werd dat Deribit, de Nederlandse crypto-derivatenbeurs, vanaf 10 februari vanaf Panama zal gaan opereren als DRB Panama Inc., een volledige dochteronderneming van het huidige platform Deribit B.V.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!