Het Crypto Huis: Is Bitcoin nu bullish of bearish?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een koers van $7.800. Is Bitcoin nu bullish of bearish?

Bitcoin op het dagelijkse tijdframe

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin zich inmiddels boven de EMA-21 bevindt. Dit is voor mij een sterk en positief signaal. Maar niet zo snel… we zitten met Bitcoin nog steeds in een downtrend kanaal en wij hebben inmiddels een lelijke reactie gezien op de EMA-21 op het wekelijkse tijdframe.

Voor diegene die mijn analyses al voor een enige tijd volgen was deze recente, bullish beweging in kaart gebracht. Een re-test van de EMA-200 op het dagelijkse tijdframe is daarmee ook gedaan. Dit hadden wij namelijk al voor enige tijd voor ogen.

Ik ben nog steeds bearish zolang wij wekelijkse sluitingen zien onder de EMA-21 ($8.450). Om mij bullish te krijgen, is het van belang dat wij eerst maar eens uit zijn downtrend kanaal breken. De Elliott Wave structuur, die vaker is behandeld in mijn analyses is daarbij niet veranderd en doordat wij nu de mogelijke B-wave hebben gevormd is er ook een target van de C-wave aan te koppelen. Spijtig of niet, maar de target ligt daardoor in de groene box, in een range van $5.780 – $3.880

Dagelijkse Bitcoin grafiek:

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

Bitcoin 4 uur tijdframe

Op het 4 uur tijdframe is goed te zien dat Bitcoin inmiddels arriveert in zijn sterke support zone, zowel op basis van de STOCH en op basis van de Horizontale supportlijn. Naar mijn idee kunnen wij ook een bounce zien richting de $8.150-$8.250 zone, zodat kleinere tijdframe even kunnen bijkomen van de grote correctie van vandaag.

Wanneer wij vanavond wel 2 keer een 4 uur sluiting zien onder de EMA-21 (4H), dan is het zelfs mogelijk dat wij al snel door zijn sterke support zone worden gedrukt. Echter verwacht ik dit niet, maar het is wel iets waar wij rekening mee moeten houden.

Bitcoin 4-uur-grafiek

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Bitcoin YouTube:

Ook ben ik (Het Crypto Huis) actief op Youtube. Gisteren heb ik een uitgebreide video opgenomen waar ik denk dat Bitcoin heen gaat op het grote en kleine tijdframe. De voorspellingen gisteren zijn exact uitgekomen. Deze video is terug te kijken via de onderstaande link. Ook leg ik in deze video uit waarom ik nog meer bearish ben.

Support levels

– $7.750 (short term)

– $7.550 (short term)

– $7.250 (short term)

– $7.000 (mid term)

Resistance levels

– $8.050 – (short term)

– $8.250 – (short term)

– $8.450 – (short term)

– $8.800 – (mid term)

Conclusie

Op het grotere tijdframe ben ik nog steeds bearish en wil ik eerst belangrijke levels gebroken zien worden voordat ik weer bullish wordt. De belangrijkste voor mij is een breek uit het downtrend kanaal.

Op het kleine tijdframe denk ik wel dat wij vandaag en morgen een opleving kunnen zien richting de $8.150 – $8.300 zone. Maar vanaf daar kijk ik toch wel weer naar beneden richting de $7.500 en zelfs lager!

Bitcoin koers uurgrafiek
Bron: TradingView

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Link: https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Bekijk het premium en cursus aanbodt via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/ 

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!