Ripple (XRP) werkt samen met oudste bank van Thailand

Siam Commercial Bank (SCB), de oudste bank van Thailand, werkt samen met Ripple (XRP). Het doel van de samenwerking is om de onderneming naar het digitale tijdperk te brengen. Dit maakte Ripple bekend via een officieel persbericht.

XRP en de bank zullen werken aan een nieuwe mobiele applicatie, genaamd SCB Easy. Het idee is om directe, goedkope grensoverschrijdende betalingen uit te kunnen voeren.

SVP van Commercial Banking van SCB, Arthit Sriumporn zei het volgende:

“Het is tegenwoordig zo moeilijk om geld te verzenden en te ontvangen. Mensen moeten fysiek naar een bankfiliaal gaan, lange en ingewikkelde formulieren invullen en wachten op betalingen – zonder transparantie.

Met onze service kunnen hun geliefden uit het buitenland betalingen overmaken en direct geld ontvangen.”

Snelle transacties

Er is live een demo geïntroduceerd van de SCB Easy-app en binnen 40 seconden stond het geld op de bankrekening van de ontvanger.

Bovendien werkt de bank samen met Ripple om grensoverschrijdende EMVCo QR-betalingen aan te bieden. Hierdoor is de SCB in staat om niet alleen remittance-diensten aan hun klanten aan te bieden, maar ook micro-betalingsdiensten.

“Stel je voor dat je een toerist bent die naar Thailand komt en je kunt de mobiele app van je thuisland gebruiken om betalingen te scannen en af te rekenen.

Direct je mobiele app gebruiken, de QR-betaling scannen en meteen goederen ontvangen, zei Sriumporn.”

De SCB heeft dit jaar op de planning staan om dit uit te breiden naar Cambodja, Laos, Myanmar en Vietnam.

PwC onderzoek

Acht van de top tien landen die mobiele betalingen gebruiken, zijn te vinden in Azië. Volgens een recent onderzoek van PwC gebruikt maar liefst 86% van de bevolking in China mobiele betaal-apps en in Thailand is dit 67% van de bevolking.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!