Bitcoin stijging komt wellicht niet door geopolitieke spanningen?

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen sterke en consistente winsten geboekt, en er is een overvloed aan verschillende verhalen over wat er achter deze laatste stijging zou kunnen zitten. Nu merken sommige investeerders op dat de belastingen van Amerikaanse investeerders een rol zouden kunnen spelen in de recente rally, wat logisch kan zijn wanneer ze in een historische context worden geplaatst.

Bitcoin eindigde 2019 positief, met bijna 100% stijging van waar het het jaar begon. Desondanks eindigden niet alle BTC-investeerders het jaar met winst, omdat de crypto op een gegeven moment het hoogste punt van $13.800 bereikte.

Alle investeerders die Bitcoin boven ongeveer $7.200 kochten, waar BTC het jaar eindigde, hebben waarschijnlijk wat YTD-verliezen geleden, wat betekent dat de verkoop van hun cryptocurrency hen recht zou kunnen geven op een belastingafschrijving in 2019.

Pete Rizzo, een populaire journalist in de cryptocurrency-industrie, zei het volgende op Twitter:

https://twitter.com/pete_rizzo_/status/1214911940071501825?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1214911940071501825&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbtc.com%2F2020%2F01%2F08%2Fus-taxes-might-a-factor-behind-the-big-bitcoin-rally-heres-why%2F

“Wat als al dit #BTC kopen gewoon … investeerders zijn die het voor EOY belastingdoeleinden hebben verkocht om vervolgens terug te kopen om het jaar te beginnen …”

Omdat BTC op 31 december daalde en tot 2 januari verder bleef zakken tot $6.800, kan deze theorie worden ondersteund door de prijsactie van Bitcoin. Want als deze investeerders hun Bitcoin met verlies hebben verkocht, om een ​​belastingafschrijving te krijgen, kopen ze waarschijnlijk aan het begin van het nieuwe jaar hun Bitcoin-posities terug. Dit zou de vonk kunnen zijn geweest die de recente opwaartse trend begon.

Wat denken jullie? Is dit een logische theorie of denken jullie toch dat het een andere oorzaak heeft gehad, zoals de geopolitieke spanningen tussen Amerika en Iran?

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!