Reddit Bitcoin

Bitcoin staat in de top 3 op Reddit, wanneer je op het woord “scam” zoekt

Reddit lijkt een moderne kruistocht tegen Bitcoin gestart te zijn. Als u namelijk de hele site doorzoekt op het woord “scam”, is Bitcoin een van de top drie resultaten. Dit volgens een artikel dat gisteren op NewsBTC verscheen.

Bitcoin is natuurlijk wel gewend om als scam te worden gelabeld. Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan Chase, omschreef het als een “fraude”, net toen de laatste bullrun in september 2017 begon. Ondertussen werd Warren Buffet een beetje creatiever met zijn beledigingen en vond hij de cryptocurrency “rattengif in het kwadraat“.

Het lijkt er echter op dat het sociale discussieforum, Reddit, ook begonnen is met een hekse tegen Bitcoin. Ga zelf maar naar de startpagina van Reddit en zoek naar het woord “scam”. U zult zien dat de subreddit r/Bitcoin wordt vermeld in de top drie resultaten.

Als je vervolgens op “meer bekijken” kijkt, zie je dat Bitcoin niet de enige cryptocurrency-gerelateerde subreddit is. De cryptogerichte subreddits r/Cryptocurrency, r/BTC en r/Buttcoin worden ook vermeld als topresultaten.

Het blijkt echter niet zo te zijn dat dit persé wil zeggen dat mensen op Reddit BTC als scam bestempelen. Reddit toont namelijk gewoon subreddits waarin het woord vaak wordt gebruikt, zoals gebruiker u/roman-remus uitlegde:

“Het is vanwege het zoekalgoritme van reddit, dat woord wordt veel gebruikt in deze subreddit, dus als je ernaar zoekt, krijg je resultaten van de subreddits die het meest gebruiken.”

Zoals we allemaal weten is er geen tekort aan oplichting rondom Bitcoin en andere digitale activa, en dit zal zeker hebben bijgedragen aan de ranking van de subreddit. Het recente PlusToken-incident, om een ​​bijzonder spraakmakend voorbeeld te noemen, zal aanzienlijk hebben bijgedragen aan het totale aantal keren dat het woord scam op de subreddit is vermeld. Daarnaast is het woord “scam” ook een overgebruikt woord in de crypto-markt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie