Bitcoin blijft stijgen door geopolitieke spanningen tussen Amerika en Iran

Twee keer in de afgelopen week hebben Bitcoin-prijzen sterk gereageerd op escalerende geopolitieke spanningen tussen Amerika en Iran. In de afgelopen paar uur is BTC gestegen naar een hoogste punt in zeven weken van $8.450 volgens Tradingview.com.

Sinds het momentum afgelopen vrijdag begon, na de Amerikaanse luchtaanval in het Midden-Oosten, heeft Bitcoin een indrukwekkende stijging van 22% behaald. Hoewel deze rally nog niet zo groot is als de door China geïnduceerde stijging van eind oktober, heeft het de potentie om groter te worden.

De wraak van Iran

De beweging werd in gang gezet door vergelding uit Iran. In de vroege uren van woensdagochtend werden meerdere raketten afgevuurd op twee Iraakse basissen, waarvan bekend is dat ze Amerikaanse militairen huisvesten.

De Amerikaanse president, Donald Trump, lijkt te genieten van het conflict en de mogelijkheid om de oorlog te tweeten met “All is well” en “So far, so good!” Na de aanval.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1214739853025394693

Bitcoin als veilige haven?

De oplopende spanningen hebben het verhaal van Bitcoin als veilige haven opnieuw leven in geblazen, net als de handelsoorlog van Trump met China vorig jaar. Het nieuwe kapitaal stroomt in, dat er voor gezorgd heeft dat de Bitcoin koers met ruim $1.000 gestegen is.

Analist en handelaar @Crypto_birb spotte de correlatie:

“Btc ging exponentieel omhoog toen Trump de Chinese handelsoorlog aankondigde (5-> 14k).
BTC gaat exponentieel omhoog sinds Trump de oorlog in Iran aankondigde.”

Net als vorige week, stijgen ook andere veilige haven activa, zoals goud en olie.

Wat is de volgende stap voor BTC?

Nu technische indicatoren voor de langere termijn bullish zijn, en trendlijnen zijn verbroken, kijken analisten naar de volgende stap voor Bitcoin.

@CryptoFib zei het volgende:

“Nou, we hebben de neklijn gebroken. Nu is hier het bijgewerkte doel. En ironisch genoeg moeten we de 200/233 voortschrijdende gemiddelden aanraken. Maar wie weet ;).”

Analist @Josh_Rager zei het volgende:

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1214714307705024513

“BTC ziet er sterk uit na het nieuws van de Amerikaanse basisaanval … zou kunnen blijven knallen door vorige short targets. Ik heb alle shorts gecancelled in de $8.400s en blijf een oogje in het zeil houden op het nieuws en op de charts.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!