Het Chinese Baidu lanceert blockchain service

De Chinese internetgigant Baidu, de Chinese variant van Google, lanceerde gisteren een blockchain-gebaseerde service, voor ontwikkelaars en kleine en middelgrote bedrijven, om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen. Dit volgens een Chinees mediarapport van STCN, een dagelijks dagblad van de staat.

De nieuwe service, vertaald uit het Chinees als Open Network, stelt gebruikers in staat om applicaties te ontwikkelen en te implementeren, zonder hun eigen blockchain-platforms te bouwen. Het maakt tevens deel uit van Baidu’s enterprise blockchain-netwerk Xuperchain en heeft als doel kleinere gebruikers aan te trekken, met lagere kosten en minder technologische barrières.

Volgens de website van het bedrijf heeft het Xuperchain-netwerk bijna 3,5 miljoen gebruikers en heeft het meer dan 450 miljoen transacties verwerkt. Het netwerk heeft zeven masternodes, waaronder Tsinghua University en gigantische streamingdiensten iQiyi, om transacties op het platform te helpen en te verifiëren.

Baidu zei dat de kosten voor het gebruik van de nieuwe service tot 1 yuan ($0.14) kunnen bedragen, met de op hoeveelheden gebaseerde vergoedingsstructuur. Om het proces om applicaties te bouwen te vereenvoudigen, kunnen klanten met de nieuwe service smart contracts-sjablonen en andere functionele componenten gebruiken, die zijn ontworpen om de efficiëntie te verhogen.

Baidu kondigde in mei aan dat het zijn Xuperchain-netwerk open source zou maken voor het publiek, en dat het zou kijken naar de potentiële uitdagingen die gebruikers zouden kunnen tegenkomen.

De nieuwe service is niet de eerste poging van het bedrijf om ontwikkelaars te helpen hun eigen applicaties te bouwen. In februari lanceerde Baidu Cloud, Baidu Blockchain Engin (BBE), om opslag- en computerproblemen voor ontwikkelaars aan te pakken wanneer ze proberen applicaties te bouwen.

Het bedrijf debuteerde tevens zijn Blockchain-as-a-Service (BaaS) -platform in januari 2018. Het platform wil blockchain-infrastructuur bieden voor applicaties. In tegenstelling tot de nieuwe service vereist het platform echter dat bedrijven en ontwikkelaars eerst hun eigen blockchain hebben.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!