De Bitcoin koers is, volgens het Wyckoff-model, klaar voor een bullmarkt

De Bitcoin (BTC) koers is wellicht terug richting een bullmarkt aan het gaan. Dit volgens nieuwe analyses, waarbij gebruik gemaakt wordt van een eeuwenoude prijsvoorspellingsmethode. Dit volgens een bericht dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

In een tweet op 7 januari heeft ex-Goldman Sachs-analist, Murad Mahmudov, het werk van Richard Wyckoff gekanaliseerd om te suggereren dat de Bitcoin koers bezig is met een groot herstel.

BTC / USD brak gisteren door de weerstand van $7.600. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $7.885 (Bitstamp). Volgens Mahmudov, die een grafiek heeft geüpload om de positie van Bitcoin te demonstreren, heeft de grootste cryptocurrency al een dieptepunt bereikt en zijn we op weg om een bullmarkt in te gaan.

De piek van dinsdag tot bijna $8.000 was bijvoorbeeld een “SOS” -punt voor BTC / USD in Wyckoff-termen. SOS staat voor “sign of strenght” (of in het Nederlands “teken van kracht”) en volgt meestal een zogenaamde “lente” -gebeurtenis die een prijs laag punt ziet. Na de SOS moet een lichte retracement, een ‘back-up’ genoemd, volgens het model aan verdere winst voorafgaan.

Mahmudov gaf zelf geen commentaar op de mate waarin hij persoonlijk geloofde in de geldigheid van het bullscenario.

Eerdere voorspelling

Mahmudov staat bekend om zijn zeer optimistische kijk op de Bitcoin koers. In augustus zei hij dat accumulatie, ook de overkoepelende term voor de huidige Wyckoff-fase van Bitcoin, al plaatsvond.

Hij zei toen het volgende:

“Probeer jezelf niet te slim af te zijn op korte tijdspaden, zoom uit en denk groot. Naar mijn mening gaat BTC naar $100K per orangecoin.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!