Coinbase CEO: privacy coin zal in jaren 20 mainstream worden

Brian Armstrong, CEO en mede-oprichter van Coinbase, gaf aan dat hij gelooft dat een ‘privacy coin’ in de jaren 20 mainstream zal worden. Dit bericht werd gepubliceerd op de officiële blog van Coinbase.

Armstrong zei dat het volgende decennium zou gaan over een blockchain die niet alleen schaalbaar is, maar ook privacyfuncties zou hebben geïmplementeerd.

“Net als hoe het internet met HTTP werd gelanceerd en pas later HTTPS als standaard op veel websites werd geïntroduceerd, geloof ik dat we uiteindelijk een ‘privacy coin’ of blockchain met ingebouwde privacyfuncties in de 2020s mainstream zullen krijgen. In de meeste gevallen is het niet logisch om elke betaling die je uitvoert op een transparant grootboek uit te zenden.”

Daarnaast ging hij ook in op de Libra munt en door de staat gesteunde digitale valuta’s. Gezien het antwoord op Libra uit Washington DC, nam China het initiatief door de yuan te digitaliseren en blockchain een van hun belangrijkste technologische investeringen te maken.

De CEO van Coinbase zei het volgende:

CENTRE, met zijn USD Coin, kan de oplossing zijn waar de VS zich op richt, of de Fed kan proberen zijn eigen gedigitaliseerde dollar te implementeren met behulp van blockchain. Ik denk dat we dan een mand met digitale valuta’s zullen zien uitkomen, hetzij door een consortium zoals Libra of CENTRE, of mogelijk het IMF zelf.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Coinbase

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.. Klik hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!