Ethereum blocktijd is met 25% verkort

De blockchain van Ethereum (ETH) heeft de afgelopen maand veel activiteit gezien. Na twee hard forks en wat problemen haalt het project opnieuw de krantenkoppen, omdat recente statistieken aantonen dat de blocktijd nu met 25% is verkort, van 17 seconden tot 12,69 seconden. Dit volgens een artikel dat vandaag op Bitcoinist verscheen.

Bron: Trustnodes

Een gevolg van de verandering is het feit dat het aanbod van Ethereum waarschijnlijk met ongeveer 25% zal groeien. Met andere woorden, de effecten van de vertraging van de moeilijkheidsbom zijn al behoorlijk merkbaar. Het aantal gedolven munten na de moeilijkheidsbom steeg van 10.000 ETH tot 12.000 ETH, waarbij experts verwachtten dat de uitgifte zich zou vestigen op ongeveer 13.500 ETH.

Hoewel de vertraging van de moeilijkheidsbom over het algemeen als een goede zaak wordt beschouwd, zal dit ook de inflatie op ongeveer 5% per jaar brengen. Bovendien verwachten velen dat de inflatie in de zomer van 2020 nog verder zal stijgen als de hybride PoS eindelijk van start gaat.

Zodra het inflatiecijfer deze niveaus bereikt, geloven experts dat het eindelijk zal stabiliseren, tenminste tot september 2021, omdat de moeilijkheidsbom dan opnieuw zou moeten terugkeren.

Wat is de moeilijkheidsbom?

De moeilijkheidsbom van Ethereum is een ​​protocolniveau-algoritme dat de hoeveelheid kracht verhoogt die nodig is om blocks te vinden en op te lossen. Moeilijkheidsbommen zijn in het verleden ook geactiveerd, met één van de meest opvallende pieken in 2017, in de maanden maart en april. De tijd die nodig was om blocks op te lossen steeg van 14 tot 30 seconden. Deze situatie duurde tot oktober 2017.

De bom sloeg in december 2018 ook al in, maar de block-tijden stegen toen tot 20 seconden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!