Ubisoft stapt in de wereld van blockchain door samenwerking met Ultra

Vele denken dat de toekomst van blockchain in gaming ligt, echter heeft dit tot nu toe alleen kleinere ontwikkelingsbedrijven en hobbyistenprogrammeurs ertoe gebracht om hun eigen blockchain-gestuurde games uit te brengen. Het ontvangst van gedistribueerde grootboektechnologie onder de “grote” gamingbedrijven is tot nu toe grotendeels neutraal geweest, maar dit staat op het punt te veranderen.

Introductie van beide partijen

Zo werd in december bekendgemaakt dat Ubisoft met Ultra gaat samenwerken. Ultra is een DLT-gestuurd gamingplatform dat wordt omschreven als de Steam van blockchain.

Ubisoft is de mainstream gaming-gigant die verantwoordelijk is voor de Assassin’s Creed-franchise, Far Cry en een hele reeks andere commerciële hits.

Wat gaat Ubisoft doen voor Ultra?

eGaming Desk sprak met met Ultra gesproken om meer te weten te komen over de samenwerking met Ubisoft, die zal dienen als een block producer op de UOS-blockchain. Daarnaast zal Ubisoft Ultra gaan voorzien van een scala aan servers en services.

Dit omvat services van kern block productie nodes tot webgebaseerde services, zoals derden in staat stellen transacties op de blockchain te verzenden, in realtime te beluisteren of de UOS-blockchain te vragen naar gegevens.

Ultra merk ook op dat, naarmate de populariteit van blockchain toeneemt, hardware-upgrades moeten plaatsvinden om de mogelijkheden van gelijktijdige gebruikers te vergroten.

Ubisoft heeft momenteel de taak om een ​​corporate block producer te zijn, hoewel dit in de toekomst kan veranderen naar een technische block producer.

Technische block producers moeten echter actief bijdragen aan de ontwikkeling van het platform en tegelijkertijd ondersteuning bieden aan bedrijven. Het is mogelijk dat Ubisoft op een dag een technische BP kan worden, maar de tijd zal het leren.

Meer vertrouwen in de markt

Deze stap is bedoeld om UOS meer vertrouwen te geven, aangezien Ubisoft zo’n gevestigd bedrijf is en de hardware nu deel uitmaakt van het ecosysteem. Het is ook niet al te grote fantasie om te veronderstellen dat Ubisoft zou kunnen beginnen met het ontwikkelen van blockchain-afhankelijke games voor het Ultra-platform.

Maar dat is nu ruwe speculatie. Tot die tijd leent Ubisoft zijn hardware en geloofwaardigheid ter ondersteuning van een nieuw crypto-gamingproject, en dat is voor nu genoeg.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!